Langeland-lærer: Onsdag var helt forfærdelig

26 ud af Langeland Kommunes 127 lærere har mistet jobbet på øens skoler som konsekvens af en ny skolestruktur. "Stemningen er temmelig trykket", lyder det fra tillidsrepræsentanten på øens største skole, hvor syv lærere onsdag fik varslet fyring.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Lige nu har de ikke brug for ret meget andet end at sunde sig", siger tillidsrepræsentant på Rudkøbing Skole Susanne Mortensen om de syv kolleger som i onsdags på skolen modtog et såkaldt sindet-brev. Brevet er en varsling om, at de pågældende lærere sidst i denne måned modtager den endelige afskedigelse og er sagt op fra den 1. august.

Hver femte lærer berørt

Ifølge Fyns Amts Avis mister 26 af øens 127 lærere jobbet. 20 lærere blev varslet om fyringer onsdag og torsdag, mens seks har sagt ja til en fratrædelsesordning. Rudkøbing Skole lukker som følge af, at Langeland går fra at have syv skoler til blot tre. Lærerne på skolen har prioriteret, hvor de ønsker at arbejde efter sommerferien. Torsdag fik lærerne besked, om hvilken skole, de skal arbejde på.

"Det har været nogle hektiske dage. Onsdag var helt forfærdelig. Fra torsdag valgte alle, der var blevet afskediget at blive hjemme. I dag har der været en stemning af, at man passer sit arbejde. Men folk er kede af det", siger Susanne Mortensen.

Stor forståelse fra ledelsen

Hun er løbende i kontakt med de syv, der er blevet afskediget på enten telefon eller sms.

"Jeg regner med, at de kommer på mandag. Men der er stor forståelse fra ledelsens side om, at man skal have et par dage til at sunde sig", siger Susanne Mortensen.

I går havde hun arrangeret, at kolleger, der havde brug for at tale om situationen, kunne komme forbi et lokale på skolen.

"Vi har ikke været i sådan en situation i mange år her på øen. Der er mange, der har arbejdet sammen i et helt liv. De har børn, der er vokset op sammen og taget på ferier sammen. Det har været svært for dem, der ikke blev fyret, men som har mistet en kollega. Det har været hårdt at skulle passe arbejdet samtidig med, at de vidste, hvordan situationen var for kollegerne". ¨

Eleverne har ikke fået at vide, hvem, der er fyret. Men de har spurgt til det.

"Men de kan jo se, hvem der ikke er her. Og det er en lille ø, hvor man kender meget til hinanden", siger Susanne Mortensen, og fortæller, at der ikke er nogen, der har det godt med situationen.

"Ledelsen har jo også haft det rigtigt dårligt med at gennemføre de her besparelser. Så det har været en hård tjans for alle".

"Der var en kollega, der sagde: Nu skal skuden i havn. For vi skal jo alle sammen kun være her til sommer".

Powered by Labrador CMS