I løbet af de seneste tre år er hver tiende lærerstilling nedlagt. Til sammenligning er faldet i elevantallet kun to procent.

Se hvor mange lærerstillinger din kommune har nedlagt

I 49 af landets kommuner er mere end hver tiende lærerstilling blevet nedlagt i løbet af de seneste tre år. Tjek hvor mange lærere din kommune er blevet fattigere på folkeskolen.dk's interaktive oversigtskort.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er i gennemsnit blevet 10,3 procent færre lærere i landets kommuner siden 2009. Det viser en opgørelse, som Danmarks Lærerforening har lavet på baggrund af tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD). Elevtallet er i samme periode faldet med 2 procent.

Størst indhug er der gjort i lærerstaben i Odder Kommune (-24,8 procent), Læsø Kommune (-24,4 procent) og Langeland Kommune (-23,2 procent).

(Tilføjet klokken 10:11 - skolechef i Læsø Kommune, Bjarke Markussen, gør opmærksom på, at kommunen er gået fra 21 til 16 lærere på øens eneste folkeskole på grund af et fald i arbejdsopgaver.)

Kun to kommuner har i samme periode trodset udviklingen og oprettet flere lærerstillinger - Vallensbæk Kommune (12,2 procent) og Frederiksberg Kommune (7,7 procent).

Kortet nedenfor viser den procentvise udvikling i antallet af lærerstillinger fordelt på kommuner. Jo mørkere rød, desto større nedgang i antal lærerstillinger. Klik på kommunerne for mere info.

Kilde: DLF/Det Fælleskommunale Løndatakontor, FLD. Tallene er opgjort i august i årene fra 2009 til 2012.

Powered by Labrador CMS