OK18: Bondo har haft 'værdifuldt' møde med Ziegler

Her til formiddag mødtes lærernes formand Anders Bondo Christensen med KL’s topforhandler Michael Ziegler for at komme nærmere reelle forhandlinger om en arbejdstidsaftale. Men der de ikke endnu, lyder meldingen fra Anders Bondo efter dagens møde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lønmodtagerorganisationerne på tværs af den offentlige sektor afventer lige nu, hvorvidt der er realitetsforhandlinger om lærernes arbejdstid.

Kort før jul meddelte organisationerne nemlig, at alle andre forhandlinger er på standby, indtil der sker fremskridt i forhandlingerne om aftalte rammer for undervisernes arbejdstid. "Og der er vi ikke endnu", lyder meldingen fra Anders Bondo i dag, hvor han har haft møde med sin modpart, KL's topforhandler, borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler.

"Vi havde et godt møde. Formålet med mødet var ikke konkrete forhandlinger men at gøre status og drøfte, hvordan vi kommer videre", siger Anders Bondo.

Det er anden gang, Anders Bondo og Michael Ziegler mødes for at få gang i forhandlingerne.

"Vi havde det første møde den 4. december.  Der aftalte vi, at vi skulle mødes på det her tidspunkt. Der har i mellemtiden været nogle forhandlinger blandt teknikerne fra henholdsvis KL og Lærerforeningen. Så tanken var, at i dag skulle vi gøre status politisk", siger Anders Bondo.

Og han mener også, at dagens møde var værdifuldt. 

"Det, vi brugte dagens møde til, var at drøfte, hvordan forhandlingerne kan komme videre. Det er så, tror jeg, vores fælles håb, at vi på baggrund det politiske møde kan fremme, at der bliver tale om egentlige forhandlinger". 

Powered by Labrador CMS