'Vi kommer ikke til at sige, at nu opgiver vi. Vi skal forhandle, ind til det lykkes', siger KL's topforhandler Michael Ziegler.
"Vi kommer ikke til at sige, at nu opgiver vi. Vi skal forhandle, ind til det lykkes", siger KL's topforhandler Michael Ziegler.

Ziegler: "Vi skal blive ved med at forhandle, indtil vi finder en løsning"

KL's topforhandler går efter at lande en arbejdstidsaftale til lærerne, inden de fælles forhandlinger om de offentlige overenskomster begynder i 2021. Men der er brug for en pause nu, så forhandlerne kan overveje, om der er nye veje, der skal forfølges.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Langvarige, konstruktive forhandlinger i god stemning.

Sådan beskriver formand for KL's Løn og Personaleudvalg, borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler forhandlingerne om lærernes arbejdstid, der har fundet sted mellem ham og DLF-formand Anders Bondo siden januar. 

"Men alle ved godt, at vi forhandler om noget, der er svært. Vi er nok dér, hvor vi har brug for, at vi tager en timeout og så tager fat på det igen efter sommerferien", siger Michael Ziegler til folkeskolen.dk.

KL går efter at lande en arbejdstidsaftale, understreger han.

"Vi skal blive ved med at forhandle, indtil vi finder en løsning. Vi kommer ikke til at sige, at nu opgiver vi. Vi skal forhandle, indtil det lykkes. Der er mange veje, vi kan gå. Vi har brugt rigtig mange kræfter på at forhandle i et samarbejdsspor. Det er en mulighed, at det kan lykkes. Men der er også andre veje, man kan gå, hvis det skal vise sig at være for svært. Så længe der er muligheder, skylder vi skolen, lærere og elever at vi bliver ved med at forsøge. Men lige nu er det nok godt at tage en lille pause".

Han mener, at pausen kan give forhandlerne mulighed for at se på forhandlingerne med nye øjne.

"Vi har stort set ikke haft pauser, siden vi startede forhandlingerne op efter lærerkommissionens rapport. Der har været en stribe politiske møder og også tekniske møder. Nu bliver det svært at nå inden sommerferien. Nogle gange kan det være meget sundt for en forhandling, at man lige tager en stund for sig selv og overvejer situationen. Man er også meget fanget, når man er i et intensivt forhandlingsforløb. Det kan være nyttigt at gå et skridt tilbage og overveje, om der er andre veje, man kan tage".

Michael Ziegler mener, at selv om han og Anders Bondo ikke er nået til enighed, så har de nærmet sig hinanden under forhandlingerne. Han fortæller, at KL's målsætning er, at der er indgået en arbejdstidsaftale med lærerne, inden forhandlingerne om overenskomstfornyelsen for offentlige arbejdsmarked begynder. Efter planen skal der indgås en ny aftale på det offentlige arbejdsmarked senest 1. april 2021. 

"Det er vores målsætning. Det ville være utroligt ærgerligt, hvis vi ikke kunne det. Det her tema skulle gerne klares, så det ikke overskygger alt det andet, som er vigtigt ved overenskomstforhandlingerne".   

Overvejer at udskyde overenskomstforhandlingerne et år 

Powered by Labrador CMS