KL's Michael Ziegler siger, at der nu er en tænkepause i forhandlingerne om lærernes arbejdstid.

Ziegler: "Vi har aftalt at tage en tænkepause"

"Der er meget dybtfølte synspunkter om arbejdstid hos både os og LC", siger KL's topforhandler Michael Ziegler, efter at parterne nu har taget en tænkepause. Han håber stadig at få en aftale om lærernes arbejdstid i hus inden 1. marts.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Helt generelt mener jeg, at det er en uskik at forhandle i offentligheden, når vi stadig er ved forhandlingsbordet og ikke har passeret deadline endnu".

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra formanden for KL's Løn- og Personaleudvalg, den konservative Høje Taastrup-borgmester Michael Ziegler, efter at Danmarks Lærerforening her til formiddag meddelte, at forhandlingerne er "gået i stå".

"Vi har aftalt at tage en tænkepause. Det er det ord, jeg vælger at bruge. Det er, fordi det er svært. Der er meget dybtfølte synspunkter om arbejdstid hos både os og LC", siger Michael Ziegler.

I en video på DLF's hjemmeside fortæller Anders Bondo Christensen, at forhandlingerne er gået i stå, fordi KL har afvist alle de forslag, DLF er kommet med og ikke selv har lagt forslag på bordet.

Bondo: Arbejdstids-forhandlingerne er gået i stå

Kommunernes topforhandler medgiver, at der er uenighed om, hvilke ændringer der er brug for:

"Vi har det syn, at de gældende arbejdstidsregler fungerer godt, og at vi har en folkeskole, der fungerer bedre og bedre. Vi ønsker ikke at lave en masse ting om. Det ønske kommer fra LC, og vi oplever, at det er meget omfattende ændringer, de ønsker. Det gør det vanskeligt. Vi mener ikke at det er klogt at lave store forandringer", siger Michael Ziegler.

Der er stadig små tre uger til deadline for at indgå en overenskomst 1. marts, og ifølge Michael Ziegler bør parterne godt kunne finde hinanden på den tid:

"Jeg er grundlæggende et optimistisk menneske, og det er altså ikke første gang i verdenshistorien, at der er tænkepause et par uger før deadline. Mit mål er stadigvæk, at vi får en aftale inden 1. marts", siger han og fortæller, at der ikke er aftalt flere møder om arbejdstid mellem KL og lærernes forhandlere:

"Vi har ikke aftalt, hvor lang tænkepausen skal være", slutter Michael Ziegler, der understreger, at forhandlingerne om de generelle aftaler for alle kommunalt ansatte fortsætter i næste uge.