OK18
9   92

Bondo: Arbejdstids-forhandlingerne er gået i stå

I går mødtes DLF-formand Anders Bondo og KL’s topforhandler Michael Ziegler til endnu en forhandling om lærernes arbejdstid. Og i dag melder Anders Bondo i en video til medlemmerne, at forhandlingerne om lærernes arbejdstid er gået i stå.

"Vi har nu forhandlet i mere end to måneder. Og desværre må jeg konstatere, at forhandlingerne mere eller mindre er gået i stå", lyder det fra Anders Bondo. Han henvender sig i en video på dlf.org direkte til foreningens medlemmer.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi har haft rigtig mange møder. Vi er kommet med konkrete forslag, som vi har lagt på bordet for arbejdsgiverne. Men vi må bare konstatere, at efter to måneder har vi ikke modtaget et eneste forslag fra arbejdsgiverne. Vi har ikke en eneste gang oplevet, at arbejdsgiverne har sagt, at det her kan vi måske ikke bruge, men vi har et andet forslag, som giver mere mening", siger Anders Bondo.

Han fortæller, at hver gang lærernes forhandlere kommer med et forslag, afviser KL.

"Vi bliver mødt med argumenter som; det er ufleksibelt, og det passer ikke til skolen. Vi er parate til at forhandle alle de regler, der gælder på det øvrige arbejdsmarked", understreger han flere gange i videoen.

Den 22. januar kunne Anders Bondo ellers meddele, at der var gang i forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Meldingen betød, at de øvrige organisationer, der havde afventet lærernes forhandlinger, kunne gå i gang med deres overenskomstforhandlinger. 

"Alvorligt"

Folkeskolen.dk/OK18

Du kan følge folkeskolen.dk's dækning af forhandlingerne på folkeskolen.dk/OK18 - husk at du også kan abbonnere, så du får nyheder om OK18 i dit personlige nyhedsbrev.

"På et tidspunkt kunne jeg meddele, at nu mente vi, at der var tale om reelle forhandlinger. Det var, fordi arbejdsgiverne gik ind og sagde, at vi er parate til at forholde os til konkrete forslag, når de bliver lagt på bordet. Vi må bare konstatere, at den måde, man indtil nu har forholdt sig til de forslag, det er ved blankt at afvise alt, hvad vi er kommet med uden at komme med alternativer", lyder meldingen nu fra Anders Bondo. 

"Det er frustrerende. Men først og fremmest er det ved at være alvorligt, for vi skal have landet en aftale. Den her nye start betyder rigtig meget for os alle sammen".

Bondo håber stadig på en aftale

Til sidst i videoen understreger Anders Bondo, at han håber, at der kommer gang i arbejdstidsforhandlingerne igen.

"Jeg håber selvfølgelig rigtig meget på, at vi kommer i gang med forhandlingerne igen. Jeg håber, at arbejdsgiverne, Kommunernes Landsforening og Moderniseringsstyrelsen, også forstår, hvor vigtigt det er, at vi får landet en aftale, som du og dine kolleger kan se, er respekt for den indsats som I går og laver i dagligdagen", siger han.  

Og selv om det ser svært ud, så håber Anders Bondo stadig, at det er muligt at blive enige.

"Jeg tror stadig på, at det vil være muligt at få landet en aftale", siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ