DLF-formand Anders Bondo mødtes med KL's topforhandler Michael Ziegler i går i KL-huset, men oplevede, at alle forslag hidtil er blevet blankt afvist.

Bondo: Arbejdstids-forhandlingerne er gået i stå

I går mødtes DLF-formand Anders Bondo og KL’s topforhandler Michael Ziegler til endnu en forhandling om lærernes arbejdstid. Og i dag melder Anders Bondo i en video til medlemmerne, at forhandlingerne om lærernes arbejdstid er gået i stå.

Publiceret

Folkeskolen.dk/OK18

Du kan følge folkeskolen.dk's dækningaf forhandlingerne på folkeskolen.dk/OK18 - husk at du også kanabbonnere, så du får nyheder om OK18 i dit personligenyhedsbrev.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har nu forhandlet i mere end to måneder. Og desværre må jeg konstatere, at forhandlingerne mere eller mindre er gået i stå", lyder det fra Anders Bondo. Han henvender sig i en video på dlf.org direkte til foreningens medlemmer.

"Vi har haft rigtig mange møder. Vi er kommet med konkrete forslag, som vi har lagt på bordet for arbejdsgiverne. Men vi må bare konstatere, at efter to måneder har vi ikke modtaget et eneste forslag fra arbejdsgiverne. Vi har ikke en eneste gang oplevet, at arbejdsgiverne har sagt, at det her kan vi måske ikke bruge, men vi har et andet forslag, som giver mere mening", siger Anders Bondo.

Han fortæller, at hver gang lærernes forhandlere kommer med et forslag, afviser KL.

"Vi bliver mødt med argumenter som; det er ufleksibelt, og det passer ikke til skolen. Vi er parate til at forhandle alle de regler, der gælder på det øvrige arbejdsmarked", understreger han flere gange i videoen.

Bondo om OK: Lærerne skal i hvert fald ikke stilles ringere end andre 

Den 22. januar kunne Anders Bondo ellers meddele, at der var gang i forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Meldingen betød, at de øvrige organisationer, der havde afventet lærernes forhandlinger, kunne gå i gang med deres overenskomstforhandlinger. 

"Alvorligt"

"På et tidspunkt kunne jeg meddele, at nu mente vi, at der var tale om reelle forhandlinger. Det var, fordi arbejdsgiverne gik ind og sagde, at vi er parate til at forholde os til konkrete forslag, når de bliver lagt på bordet. Vi må bare konstatere, at den måde, man indtil nu har forholdt sig til de forslag, det er ved blankt at afvise alt, hvad vi er kommet med uden at komme med alternativer", lyder meldingen nu fra Anders Bondo. 

"Det er frustrerende. Men først og fremmest er det ved at være alvorligt, for vi skal have landet en aftale. Den her nye start betyder rigtig meget for os alle sammen".

Musketer-eden er ophævet

Bondo håber stadig på en aftale

Til sidst i videoen understreger Anders Bondo, at han håber, at der kommer gang i arbejdstidsforhandlingerne igen.

"Jeg håber selvfølgelig rigtig meget på, at vi kommer i gang med forhandlingerne igen. Jeg håber, at arbejdsgiverne, Kommunernes Landsforening og Moderniseringsstyrelsen, også forstår, hvor vigtigt det er, at vi får landet en aftale, som du og dine kolleger kan se, er respekt for den indsats som I går og laver i dagligdagen", siger han.  

Og selv om det ser svært ud, så håber Anders Bondo stadig, at det er muligt at blive enige.

"Jeg tror stadig på, at det vil være muligt at få landet en aftale", siger han.

Ziegler: "Vi har aftalt at tage en tænkepause"