Vi har aftalt et samarbejde om at få aftalen ud at leve, siger Michael Ziegler.
Vi har aftalt et samarbejde om at få aftalen ud at leve, siger Michael Ziegler.

Ziegler: Nu kan vi lægge en årelang strid bag os

Den kommunale topforhandler Michael Ziegler er glad for, at det ikke længere er et lovindgreb, som er baggrund for samarbejdet med lærerne. Han vil opfordre borgmesterkollegerne til at reparere på samarbejdet, hvis det skranter og også samarbejde i Høje-Taastrup. Men han vil ikke love en lokal aftale.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Topforhandler for KL, borgmester i Høje-Taastup, Michael Ziegler, har ventet spændt på resultatet af afstemningen om arbejdstidsaftalen:

"Jeg havde nok tænkt, at det blev et ja, siden en enig hovedstyrelse anbefalede det. Men man er jo altid i tvivl,  og jeg vil da godt indrømme, at jeg har været spændt på resultatet. Jeg er glad for,  at det er et så komfortabelt flertal, som har stemt ja. Nu kan vi endegyldigt lægge den årelange strid bag os og udvikle folkeskolen sammen", siger Michael Ziegler.

Lærerne siger ja til ny arbejdstidsaftale 

Hvordan vil du gøre aftalen til en succes?

"Vi har aftalt et samarbejde om at få aftalen ud at leve. Der kommer nu en proces med at få forklaret både kredse, skoleledere og kommuner, hvad aftalen betyder. I denne uge har jeg et møde i borgmesterkredsen, hvor jeg får lov til at fortælle om aftalen. Her vil jeg sige, at det er supervigtigt, at vi alle sammen tager det alvorligt og går hjem og arbejder med det. Er der steder, hvor der er mislyde mellem kommune og kreds og hvor samarbejdet skranter lidt, så er nu et godt tidspunkt til at tage det op og få det til det fungere", siger Michael Ziegler.

Hvad skal der ske i din egen kommune, Høje-Taastrup?

"Ja, her skal det selvfølgelig også leve. Jeg har faktisk allerede en aftale i kalenderen med min lokale kredsformand, hvor vi skal tale om, hvordan vi tænker om denne aftale".

Regner du med, at I nu vil indgå en lokal aftale?

"Denne aftale skal kunne stå selv. Det har Anders Bondo jo også sagt. Når vi nu lige har fået vedtaget nogle nye regler, så er det ikke nødvendigvis det første, vi gør, at lave om på det. Men hvordan det ender, kan jeg ikke sige lige nu. Fundamentet er et nyt arbejdstidsregelsæt, som ikke er et lovindgreb. Opstår der så henad vejen behov for lokale justeringer så skal vi kunne tale om det", siger han.

"Vi har et fint samarbejde med lærerkredsen i Høje-Taastrup, men der er også ting, vi er uenige om. For eksempel har vi et udviklingsprojekt, Fremtidens Folkeskole. Det går alle sådan set ind for, men lærerne stiller spørgsmålstegn ved, om der er prioriteret, at der er tid til at det kan komme til at leve. Det kommer vi til at tage op nu. Det ligger i aftalen. Det er ikke til debat", siger borgmesteren i Høje-Taastrup.

Debat i faglig klub om arbejdstidsaftale: "Folk skal altså også have tid til at gå til pilates" 

Powered by Labrador CMS