Jacob Seersholm vandt formandsvalget i Slagelse Lærerkreds med 46 stemmer mod 43 til Lisbet Rasmussen.

Ny lærerformand i Slagelse efter kampvalg

Jacob Seersholm er ny formand i Slagelse Lærerkreds efter en tæt afstemning. Afstemningen om lærernes arbejdstidsaftale skulle ikke have været en del af valget, men blev det lidt alligevel, da Jacob Seersholm stemmer nej, mens modkandidaten Lisbet Rasmussen stemmer ja.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Afstemningen om lærernes arbejdstidsaftale kom til at spille en rolle i kampvalget om posten som formand for Slagelse Lærerkreds, fortæller den nyvalgte formand Jacob Seersholm.

"Den kom den måske lidt ufrivilligt. Vi havde snakket om på forhånd, at vi ikke stillede op mod hinanden. Vi er ikke hinandens modsætninger. Vi følte begge, vi kunne gøre noget for det fagpolitiske samarbejde", siger Jacob Seersholm.

Hans modkandidat Lisbeth Rasmussen er enig.

"Vi blev enige om, at nu stiller vi op for Slagelse Lærerkreds og ikke imod hinanden. Og så kan det sagtens være, at arbejdstidsaftalen, og det, at vi står på hver vores fløj var udslagsgivende. Selvfølgelig fylder arbejdstidsaftalen meget hos alle, og der var også en god debat om det, hvor vi hver især sagde, hvad vi mente", siger Lisbet Rasmussen.

Slagelse sigter mod en arbejdstidsaftale 

Arbejdstid blev et emne

Jacob Seersholm afløser Per Toft Haugård, som har været medlem af kredsstyrelsen i Slagelse Lærerforening i 30 år og formand i 18 år. På grund af corona blev generalforsamlingen i Slagelse Lærerkreds udskudt, men Per Haugård valgte at gå 1. juni. Dermed blev daværende næstformand Lisbet Rasmussen konstitueret som formand, ind til generalforsamlingen kunne afholdes i torsdags.

Både Jacob Seersholm og Lisbet Rasmussen betragtede valget som et nyvalg, og der var ikke lagt op til et kampvalg på baggrund af uenigheden om arbejdstidsaftalen.  

"Men det blev et emne på vores generalforsamling, hvor der også blev spurgt ind til kredsens holdning. Her måtte vi konstatere, at medlemmerne af kredsstyrelsen ikke er enige. Derfor har vi heller ikke en kredsanbefaling for det ene eller andet", siger Jacob Seersholm og understregede, at kandidaterne ikke gjorde forskellen mellem dem til en stor sag.

"Jeg vil ikke afvise, at dem, der stemte på generalforsamlingen godt vidste, hvor vi stod hver især, men jeg håber ikke, at det alene er afgørende for, hvem man vælger som kredsformand", siger han.

Ny start for Slagelse Lærerkreds 

Jacob Seersholm er 43 år og lærer på Flakkebjerg Skole. Han stemmer nej, fordi han føler, at de økonomiske rammer er så pressede, at arbejdstidsaftalen ikke vil gøre det muligt for lærerne at levere undervisning af høj kvalitet og drive ordentlig skole. Han har siddet i kredsstyrelsen i Slagelse Lærerkreds i fire år og før det, har han været suppleant. Han har været tillidsrepræsentant i 15 år. Han ønskede, at Lisbet Rasmussen var fortsat i kredsarbejdet, men det har hun valgt ikke at gøre.

"Det er en kredsstyrelse, som starter meget forfra, fordi to meget rutinerede kræfter ikke er der længere. Jeg havde gerne set, at Lisbeth var fortsat i kredsstyrelsen. Det er jeg ked af, at hun ikke ville. Vores styrelse har fået to helt nye medlemmer. Det bliver en spændende tid", siger Jacob Seersholm, som er sikker på, at udfaldet af urafstemningen om arbejdstidsaftalen vil få betydning for kredsens arbejde i fremtiden.