Jeg håber at kunne tage noget af bekymringen fra mine kolleger, som har været lockoutet. De er lige blevet færdige med konfliktlånet", siger lærer og tillidsrepræsentant Kirsten Weiss.

Lærer: "Jeg håber at kunne tage noget af bekymringen fra mine kolleger"

Tillidsrepræsentant Kirsten Weiss fra Faxe er taget til medlemsmøde om overenskomstforhandlingerne for bedre at kunne forklare det for sine kolleger. Mange af dem, som har prøvet at være lockoutet, er bekymrede.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kirsten Weiss er lærer og tillidsrepræsentant på Midtskolen i Faxe. 

Bondo håber på reelle forhandlinger om arbejdstid i dag 

Hvorfor er du kommet til møde i dag?

"Jeg er tillidsrepræsentant på skolen. Jeg vil gerne give viden videre til mine kolleger på skolen. Jeg håber at kunne tage noget af bekymringen fra mine kolleger, som har været lockoutet. De er lige blevet færdige med konfliktlånet".

Hvad håber du en overenskomst vil betyde for dit arbejdsliv?

"Jeg håber, at vi får en overenskomst, som betyder, at vi ikke skal arbejde efter en lov. Hvis vi ikke kan få det, som vi havde før, så håber jeg, at vi kan få de samme forhold som de andre. Hvis vi får en norm, som ikke er en årsnorm, så kan man bedre se, hvor meget vi arbejder. Når man har en norm på et år, så flyder det hele ud. Jeg håber også, at vi får en seniorordning, og at ferie bliver mere, som det er hos andre", siger hun.

Og så håber hun også, at en ny arbejdstidsaftale kan sikre tid til forberedelsen.  

"Jeg håber, at der ikke længere er kolleger, som skal undervise 30 lektioner om ugen. For det er simpelthen barsk for dem".

OK18: Hver tredje lærer har ikke oplevet lockouten