Selv om lærerne skal bruge en større del af arbejdstiden på undervisning, så er formand for Frederiksbergs lærere Ane Søegaard meget tilfreds med, at det er lykkes at indgå en ny arbejdstidsaftale med kommunen.

Lærerne på Frederiksberg får ny arbejdstidsaftale

Med stort flertal godkendte lærere på Frederiksberg i går en ny lokal arbejdstidsaftale. Aftalen er indgået for de næste to skoleår, men er betinget af, at overenskomstforhandlinger eller folkeskolereform ikke sætter en stopper for den. Også Sønderborg er klar med en opdateret A08-aftale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Godt 150 lærere og børnehaveklasseledere var mødt op til Frederiksberg Kommunelærerforenings ekstraordinære generalforsamling i går på Skolen på Nyelandsvej. Efter lidt debat blev aftalen vedtaget med stort flertal.

"Vi er rigtig godt tilfredse med aftalen. Det er vigtigt for os, at vi har en aftale, som alle - både skoleledere, forvaltning, lærere og børnehaveklasseledere - kan bakke op om. Lærerne og børnehaveklasselederne har imødekommet et politisk krav om mere undervisning for de samme penge. Og vi har fortsat en arbejdstidsaftale, som tager udgangspunkt i vore vigtigste opgave, nemlig at sikre god undervisning", lyder det fra formand for Frederiksberg Kommunelærerforening Ane Søegaard på foreningens hjemmeside.

Herlev indgår reformforberedende arbejdstidsaftale

Sønderborg skaber plads til tolærerordninger

Fra næste skoleår har Sønderborg Kommune og Sønderborg Lærerkreds i fællesskab videreudviklet lærernes arbejdstidsaftale - den såkaldte A08. Skolerne får bedre muligheder for at få en ekstra lærer i klasserne, som kan understøtte inklusionen, hvor det er nødvendigt.

"Vi ved, at to-lærerordninger virker. Det har en positiv effekt for alle elever, når der er to lærere i klassen samtidig. Lærerne skal have de fornødne kompetencer og kvalifikationer for at kunne løse opgaverne. Derfor skal der også oprustes på uddannelsessiden", lyder det i en udtalelse fra direktør for Børn og Uddannelse i Sønderborg Kommune Jette Østergaard og formand for Sønderborg Lærerkreds, Lisbet Skyum.

Kommuner indgår arbejdstidsaftaler med lærerne

Læs mere

Læs Frederiksberg Kommunelærerforenings aftale