DLF-formand Anders Bondo Christensen vil mødes med blandt andre de radikales formand Margrethe Vestager for at diskutere folkeskolereform.

Bondo vil mødes med partiledere

Lærernes formand Anders Bondo Christensen opfordrer i dag partilederne for S, R og SF til at mødes med ham, hvis de vil sikre sig lærernes opbakning til en ny folkeskolereform.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi vil meget gerne samarbejde om og bidrage til en reform, der styrker elevernes udbytte af undervisningen, men vi vil gerne understrege, at hvis I blot fastholder, at lærerne skal køres over ved de kommende overenskomstforhandlinger for på den måde at finansiere en obligatorisk heldagsskole, bliver det en reform, der på ingen måde har opbakning blandt Danmarks Lærerforenings medlemmer", skriver Anders Bondo i brevet, som Annette Vilhelmsen, Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager modtager i dag.

DLF: A08 har skabt resultater Anders Bondo hæfter sig i brevet ved de nye undersøgelser fra Timms og Pirls, der blandt andet viser, at danske børn er kommet op i den internationale top fem, når det gælder læsning og også klarer sig bedre end det internationale gennemsnit i matematik og natur/teknik.

4. klasser klarer sig godt i matematik og naturteknik

 "De seneste internationale undersøgelser viser et imponerende løft i elevernes kompetencer fra 2008 til i dag. 2008 var netop året, hvor KL og Lærernes Centralorganisation efter grundige drøftelser indgik en ny arbejdstidsaftale", skriver Bondo og konkluderer, at arbejdstidsaftalens effekt kan ses i de nye internationale undersøgelser.

Ønsker beregninger frem i lyset

Brevet er en opfordring til samarbejde om reformen, men der er betingelser for samarbejdet - blandt andet skal reformarbejdet gennemsyres af tillid. 

"Jeg forventer derfor, at vi uden yderligere forsinkelser får tilsendt de økonomiske beregninger, der ligger til grund for regeringens udspil", skriver Anders Bondo.

Sådan har regeringen beregnet din nye arbejdstid

Regeringen sætter lærerne i dårligt lys Sidst i brevet beder Anders Bondo partilederne om, at holde op med at tegne et vrangbillede af lærernes indsats. "Strategien er tydeligvis at stille lærernes arbejdsindsats i et dårligt lys i offentligheden forud for de kommende overenskomstforhandlinger".

Antorini til lærerne: Du skal undervise to timer mere om ugen

 "Det kan regeringen ganske enkelt ikke være bekendt over for de lærere og børnehaveklasseledere, der hver dag yder en formidabel indsat i folkeskolen, skriver han.

Faglig klub møder over hele landet i dag DLF har i dag inviteret 55.000 lærere til møde i faglig klub for at drøfte DLF's nye udspil om 25 timers undervisning. "Vores udspil er en helt anden måde at tænke skoledag og undervisning på. Og det stiller nogle nye krav til lærerne. Derfor håber jeg, at vi fortsat kan regne med stort engagement fra lærernes side, for vi har brug for deres hjælp til at gøre en god skole endnu bedre", siger Anders Bondo Christensen i en pressemeddelelse.

Alle lærere skal til faglig klub møde torsdag