Arbejdstid
0   525

Sådan har regeringen beregnet din nye arbejdstid

Når Christine Antorini siger, at lærerne bare skal undervise "to timer mere om ugen" betyder det ikke to lektioner mere på skemaet, men lige knap tre lektioner mere pr. lærer. Tallene bygger på KL’s om-diskuterede gennemsnitsberegninger.

"Lærerne underviser i gennemsnit eleverne 16 timer om ugen. Kunne vi ikke gøre det anderledes, så lærerne for eksempel underviser 18 timer? Så er der stadig 19 timer tilbage til, at lærerne kan forberede, lave skole-hjem-samarbejde og løse de andre opgaver, som også er vigtige", sagde børne- og undervisningsministeren, da hun i går fremlagde regeringens forslag til en folkeskolereform.

De 16 timer har det nye folkeskolereformkontor i Ministeriet for Børn og Undervisning fundet frem til ved at omregne et tal fra KL's arbejdstidspartnerskab med 20 kommuner sidste år, hvor de konkluderede, at lærerne underviser ca. 21,8 lektioner om ugen i gennemsnit - altså 16 klokketimer.

Artiklen fortsætter under banneret

Det tal anfægtes af Danmarks Lærerforening:
"KL ved ligeså godt som vi, at i de tal indgår skolebibliotekarer, læsevejledere og it-vejledere og alle mulige andre, som har nogle omfattende funktioner, der gør, at de ikke underviser som en almindelig lærer", har Anders Bondo tidligere sagt til folkeskolen.dk. 

Derfor er undervisningstallene for en typisk lærer højere end KL's gennemsnit. Ifølge Danmarks Lærerforening underviser en lærer som udgangspunkt 25 1/2 time om ugen.

Christine Antorinis reform skal i høj grad finansieres af, at lærerne i fremtiden skal undervise 18 i stedet for 16 timer - svarende til en stigning fra 21,8 lektioner om ugen til ca. 24,5 lektioner om ugen for gennemsnitslæreren inkl. læsevejledere, skolebibliotekarer osv. Eller for den typiske lærer med i dag godt 25 lektioner på skemaet, at læreren fremover skal undervise 28-29 lektioner.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind et weekendophold

Like Folkeskolen på Facebook og deltag i lodtrækningen om et weekendophold for to på et af de skønne Sinatur-hoteller med alt betalt!