Stressede Stevns-læreres arbejdspres lettes en smule

Hver femte lærer på Stevns i Sydsjælland har været til lægen med symptomer på arbejdsbetinget stress i dette skoleår. Og et markant flertal af kommunes lærere oplever ikke længere, at de har tid til at forberede en undervisning af en ordentlig kvalitet. Politikerne har nu fundet penge til, at hver lærer i snit får 20 færre undervisningstimer næste år.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

80 procent af lærerne i Stevns har svaret på en ny medlemsundersøgelse, som viser, at tre fjerdedele af lærerne mindst en gang om måneden har svært ved at sove om natten på grund af bekymringer over jobbet. Ligeså mange oplever, at de ikke er i stand til at levere lige så god undervisning som sidste år. Lærerkredsen for Køge og Stevns har sendt undersøgelsen til samtlige medlemmer af kommunalbestyrelsen og også inviteret børneudvalget til møde om forholdene. Men udvalgsflertallet med folkeskolelærer Janne Halvor Jensen (DF) i spidsen takkede nej med henvisning til, at undersøgelsen ikke var gennemført i samarbejde med skoleledere og forvaltning. 

Den beslutning mødte kritik fra Enhedslisten og De Radikale på kommunalbestyrelsesmødet forleden, fortæller Dagbladet Stevns.

Danmarksrekord: Stevns-lærere skal undervise 26,7 lektioner om ugen 

Færre undervisningstimer

Men der er lettelser på vej for lærerne i en af de kommuner, hvor undervisningstimetallet ligger allerhøjest. For kommunalbestyrelsen har nu bevilget en halv million kroner til at sænke undervisningstimetallet per lærer fra 800 timer i år til 780 timer næste år.

"Vi har konkluderet, at skruen blev strammet for meget, da vi satte timetallet op til 800 timer", sagde udvalgsformand Janne Halvor Jensen ifølge avisen og fortsatte;  "Når kvaliteten af undervisningen ikke er god nok, er vi som udvalg nødt til at reagere. Derfor ønsker vi at give lærerne mere tid til forberedelse". 

Stevns har dog stadig et undervisningstimetal per lærer over landsgennemsnittet.

 "Men det er et skridt i den rigtige retning, og det er meget positivt", lyder det fra kredsformand Pernille Nørgaard.

Se hele medlemsundersøgelsen via linket til højre.

Læs mere

Medlemsundersøgelse, Stevns