Kredsformand Leif Primdal håber, at lærerne får bedre overblik over deres forberedelsestid med det nye forståelsespapir.

Skive-lærere får tid på forberedelsesopgaven

Et nyt forståelsespapir mellem Skiveegnens Lærerforening og Skive Kommune har sikret lærerne, at de i det nye skoleår kan se tiden til deres forberedelse på opgaveoversigten.

Publiceret

Det nye forståelsespapir i skive

  • Nettoårsnorm på 1.680 timer
  • Kollektiv ferieplacering i ugerne 27-30 og uge 7
  • Antal arbejdsdage på max 215
  • Opgaveoversigt udarbejdes i TRIO, dvs. ens på alle skoler
  • Tidsangivelse af antal undervisningstimer og antallet afsat tilden individuelle forberedelse og efterbehandling

Kilde: Skiveegnens Lærerforening

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Helt konkret betyder det, at der vil være en tidsangivelse af den afsatte tid til både den individuelle forberedelse og efterbehandling. En løsning, kredsformand Leif Primdal er glad for.

"Der har været enighed mellem kredsen og kommunen om, at det var et vigtigt signal for lærerne, at de nu kan se, hvad der forventes af deres tid uden for undervisningen", siger kredsformanden.

Der er ikke afsat en fast normering for forberedelsen, så fastsættelsen af tiden bliver til i dialog mellem skolelederne og de enkelte lærere. Først vil skolelederne komme med et udkast til, hvordan lærernes arbejdsplan kan se ud, og så drøftes det med de pågældende lærere.

"Det betyder, at lærerne får et konkret tal, de kan forholde sig til - og det bliver lettere for dem at se, om forberedelse og efterbehandling har det rette niveau", siger Leif Primdal.

Der bliver ikke afsat flere resurser til skoleområdet, hvilket kredsen havde håbet, men ikke desto mindre tror Leif Primdal, at forståelsespapiret kan være med til at forbedre lærernes arbejdsbetingelser. 

Da forståelsespapiret i mandags blev præsenteret for kommunens lærere, tillidsrepræsentanter og skoleledere, sagde forvaltningsdirektør Per Nors: 

"Vi håber, at selv om det ikke er en lov eller en aftale, sender vi nu fra forvaltningen og  lærerforeningen klare signaler om, hvordan vi forstår tingene, og vi er glade for, at vi kan gøre det nu, hvor vi har høstet det første års erfaringer", skriver Skive Folkeblad. 

Læs mere

Nyhedsbrev fra kredsformanden

Powered by Labrador CMS