På det digitale hjul på dlf.org kan man danne sig et overblik over de 15 punkter om lærernes arbejdstid, som er et bilag til OK15 - prøv hjulet her: http://llk.dk/rqmrpl

DLF: Alle lærere skal mærke, at vi mener OK15 alvorligt

I Danmarks Lærerforening glæder formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen sig over, at nye arbejdstidsaftaler bliver indgået, som det senest skete i Lejre på Sjælland i går. Men også over, at fx Struer Kommune tager sit arbejdsgiveransvar på sig og beslutter at skære ned på, hvor mange undervisningstimer, en lærer kan have.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lejre: Ny aftale viser tillid til lærerne

"At indgå en aftale er en smidig og fleksibel måde at implementere overenskomstens bilag 1.1 på", siger Gordon Ørskov Madsen. "Og alle steder er parterne forpligtede til at sætte sig ned og drøfte, hvordan bilaget skal implementeres lokalt. Det handler om, hvordan man lokalt vil sikre, at lærerne har sammenhængende tid til forberedelsesopgaven, og at lærerne ikke igen og igen skal opleve, at den tid, der var afsat til forberedelse, i stedet bliver brugt til vikararbejde".

Parterne er både Danmarks Lærerforening og KL, kredse og kommuner - og ude på skolerne tillidsrepræsentanter og skoleledere. Danmarks Lærerforening arbejder derfor på at klæde tillidsrepræsentanterne på til at drøfte indholdet i de 15 punkter, som Lærerforeningen har aftalt med KL.

"Vi mener ordene i OK15 meget alvorligt. Det skal være sådan, at hver enkelt lærer oplever en forbedr ing i sin hverdag", siger Gordon Ørskov Madsen.

Han glæder sig over, at der for eksempel fra Odsherred og Lejre kommer nye, gode lokalaftaler med fokus på den sociale kapital, og at man andre steder finder en fælles forståelse af, hvordan man vil arbejde med intentionerne i OK15 lokalt. I Struer har kommunalbestyrelsen netop besluttet at tilføre midler, så hver lærer får færre undervisningstimer.

"Det er et rigtig godt første skridt, at man på den måde sætter fokus på kvalitet frem for kvantitet", siger Gordon Ørskov og peger på, at arbejdstidsbilaget til overenskomsten også netop understreger kommunalbestyrelsens ansvar for at tildele resurser til skolerne, som gør det muligt for dem at leve op til folkeskoleloven. 

Struer skruer ned for lærernes undervisningstid 

 

Læs mere

Materiale om de 15 punkter om arbejdstid pådlf.org