Bondo og Ziegler: Stor vilje til dialog

Forhandler bag lærernes overenskomst var glade for forløbet af det første dialogmøde om arbejdstiden. Anders Bondo roste deltagerne for at lytte og håber, at de vil snakke videre hjemme i kommunerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF-formand Anders Bondo og Michael Ziegler, formand for KL's løn- og personaleudvalg, afsluttede dagens dialogmøde i Falconer Centret i København, da de gik på scenen og evaluerede dagens forløb. Og det var to lettede mænd:

"Jeg var spændt på generelprøven og på, om det kom til at virke. Jeg vil gerne takke jer for jeres engagement og jeres bidrag til dialogen. Det er et sundhedstegn, at vi kan samle 500 mennesker til dialog - det lover godt", sagde Michael Ziegler.

Ziegler og Bondo på lyttemission

Anders Bondo havde også ros til deltagerne:

"Jeg har hørt ude ved bordene, at vi ikke har kunnet høre forskel på, om man var skoleleder eller tillidsrepræsentant. Der har været en stor vilje til at lytte til hinanden og blive klogere", sagde han.

Arbejd videre

Michael Ziegler fortalte, at han havde hørt, at der er et gennemgående behov for tillid og fleksibilitet, og det mener han, at man kan arbejde med, uanset hvordan kommunerne har valgt at indrette sig - aftale eller ej.

Tillidsrepræsentant: Billedet bliver for lyserødt

Anders Bondo afsluttede med en opfordring til alle:

"Vi stopper ikke her. Jeg håber, at I vil bruge det her som afsæt til at tale videre ude i kommunerne. Jeg synes, at vi nu skal gå hjem og finde nogle nye løsninger".