'Det nytter ikke noget, at blive ked af det eller sur og gal. Jeg bebrejder ikke eleven. Der er ingen, der smitter nogen med vilje heller ikke elever til skolelærere', siger lærer Birgitte Pohl.
"Det nytter ikke noget, at blive ked af det eller sur og gal. Jeg bebrejder ikke eleven. Der er ingen, der smitter nogen med vilje heller ikke elever til skolelærere", siger lærer Birgitte Pohl.

Lærer har fået anerkendt covid-19 som arbejdsskade

Lærer Birgitte Pohl blev smittet med covid-19 af en elev i klassen. Hun er en den første lærer, DLF kender til, som har fået anerkendt sygdommen som en arbejdsskade. DLF opfordrer lærere til at anmelde covid-19, hvis smitten er sket på jobbet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag 1. december er den dag, hvor lærer Birgitte Pohl regner med, at hun blev smittet af en elev med covid-19 i 9. klasse på Skals Skole nord for Viborg. Onsdag fik hun at vide, at en af hendes elever havde været sammen med en, der efterfølgende var testet positiv. Fredag kom svaret - eleven var positiv, resten af klassen blev sendt hjem og Birgitte Pohl gik i isolation. Mandag fik også hun et positivt testsvar. En elev mere blev  testet positiv, men smitten stoppede dér. Birgitte Pohl fortæller om de første dage:

"Jeg hoster lidt. Men jeg har det sådan set okay. Jeg har ikke mange symptomer. Så er vi sendt hjem. Jeg kunne godt undervise hjemmefra. Jeg havde planlagt undervisningen, så det gik meget godt. Jeg havde stort set kun den 9. klasse, så ved fælles hjælp klarede vi os igennem", siger Birgitte Pohl.

Powered by Labrador CMS