Skolechef: Naturligvis har lærere ytringsfrihed

Fagbladet Folkeskolen har henvendt sig til skoleleder Bo Pedersen på Skovvejens Skole, afdeling Jyderup, for at få en kommentar om forflyttelsen. Han skriver i en mail, at han ikke har mulighed for at udtale sig i den konkrete sag på grund af sin tavshedspligt. Han henviser til skolechef i Holbæk Kommune, Julie Becher.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer og byrådsmedlem forflyttet uden varsel

Skolechefen ønsker at svare på mail, hvor hun skriver, at hun gerne vil citeres for følgende:

»Det er korrekt, at der har været en personalesag på Skovvejens Skole, afdeling Jyderup. Her har vi forflyttet en medarbejder til en anden skole. Grundet min tavshedspligt kan jeg ikke udtale mig om personalesager, og derfor kan jeg heller ikke kommentere på indholdet af sagen.

Jeg kan dog overordnet sige, at forflytninger ikke er hverdagskost. Vi forflytter heller ikke medarbejdere uden forudgående varsel, og der skal være gode grunde til at gennemføre en forflytning. Derfor er der heller ikke grund til generel frygt for forflytninger hos vores medarbejdere på folkeskolerne i Holbæk Kommune.

Når en personalesag opstår, er det altid en ledelsesmæssig vurdering, hvem der skal føre eventuelle samtaler. Det kommer an på en individuel bedømmelse af sagen«.

Folkeskolen ville gerne have stillet opfølgende spørgsmål om de notater, der dukkede op undervejs om Karen Thestrup Clausen, om hvor de har været opbevaret, og om man som offentligt ansat og politisk valgt i Holbæk Kommune har ytringsfrihed.

På mail svarer Julie Becher, at man som offentligt ansat og som folkevalgt »naturligvis har ytringsfrihed«.