Uddannelses- og forskningsministeren var i går kaldt i samråd om regeringens aftale om udflytning af studiepladser.

Enhedslisten og Alternativet trækker sig fra aftale om udflytning af studiepladser

To partier trækker sig fra den politiske aftale om blandt andet udflytning af uddannelsespladser fra læreruddannelsen i landets fire største byer. Partierne er utilfredse med økonomien i aftalen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Enhedslisten og Alternativet trak sig i går fra aftalen om udflytning af uddannelsespladser fra landets fire største byer efter utilfredshed med finansieringen, skriver Skolemonitor.

Udmeldingen skete efter et samråd, hvor uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) skulle forholde sig til kritikken af regeringens aftale om udflytning af studiepladser.

Forud for samrådet stod kun Radikale Venstre og Liberal Alliance uden for aftalen.

Professionshøjskoler: Drop udflytningen af uddannelsespladser på læreruddannelsen 

Ifølge den politiske aftale skal 60 procent af uddannelsespladserne på de fire store velfærdsuddannelser - lærer-, pædagog, -sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelsen - på sigt skal ligge uden for de største byer.

Søndag skrev Jens Stenbæk, Poul Erik Madsen, Stefan Hermann og Camilla Wang fra Danske Professionshøjskoler i et fælles indlæg, at professionshøjskolerne gerne ser, at man helt dropper udflytningen af studiepladser fra velfærdsuddannelserne.

Udflytning: Derfor rammes læreruddannelserne i København ekstra hårdt økonomisk