Forsiden af avisen Vestmarken, som vandt den ene af førstepriserne i årets 'Nyhedsugen'.

Vinderne af Nyhedsugen 2015 er fundet

7.b fra Vestermarkskolen på Fyn og 8.b fra Lillerød Skole i Nordsjælland bliver i dag hædret på Københavns Rådhus. De vandt konkurrence om at lave den bedste avis i 'Avisen i Undervisningen'. Næsten 900 skoler deltog i konkurrencen. Ud over hædrende taler og pandekager modtager eleverne 50.000 kroner. 25.000 til hver klasse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag bliver eleverne fra 7.b fra fynske Vestermarkskolen og eleverne fra 8.b fra nordsjællandske Lillerød Skole hædret på Københavns Rådhus.

De har deltaget i årets konkurrence om at lave den bedste avis i 'Avisen i undervisningen' og blev valgt som de bedste blandt de næsten 900 deltagende 6.-10. klasser. Med æren følger 25.000 kroner til hver klasse.

"De to klasser har med en seriøs arbejdsindsats og evne til journalistisk at fortælle enkelt og indbydende gjort sig fortjent til præmierne på hver 25.000 kroner", skriver 'Avisen i undervisningen' i en pressemeddelelse.

"Klassernes sans for i varierede genrer at bringe læseren med sig vidt omkring i stofområderne overbeviste en enig dommerkomité om, at netop de var rette vindere af aviskonkurrencen for skoleklasser i 2015", tilføjer 'Avisen i undervisningen'.

De to vinderaviser er udvalgt blandt 55 lokalvindere.

'Vi gjorde det sgu'

Næsten 900 klasser deltog

Med inspiration fra emnet "Spor" har de i alt næsten 900 6.-10. klasser i én af ugerne 43-46 produceret deres egen avis og/eller webavis.

Klassernes aviser og webaviser er bedømt af lokale dommerkomitéer på landets dagblade, som har kåret hver deres vinder.

Blandt de lokale vindere pegede en national dommerkomite så på avisen "Vestmarken", produceret af 7.b fra Vestermarksolen i Vester Skerninge - indsendt til Fyens Stiftstidende - som endelige vinder i 6.-7. klasse.

Og på avisen "Sporenstregs", produceret af 8.b fra Lillerød Skole i Allerød i kategorien 8.-9. klasse, indsendt af Berlingske.

"Avisen 'Vestermarken' rammer sin målgruppe uden at kigge andre over skuldrene. Klassen har med deres eget udtryk formået at skabe et originalt univers for deres læsere. De har arbejdet bevidst og dygtigt med både billeder og tekst - hele tiden ud fra optimistiske og konstruktive vinkler", udtaler formanden for dommerkomitéen, tv-vært og foredragsholder Emil Thorup.

"Sporenstregs bærer først og fremmest præg af seriøsitet og grundighed. Ikke alene har klassen fået hul igennem til både spændende og prominente kilder. De har også brugt dem med næsten professionel standart. Resultatet er en indholdsrig avis, der bringer sin læser vidt omkring og med flere pletskud inden for årets tema 'spot on' rammer tendenser, som berører en bred skare af læsere", tilføjer han.

De to vinderklasser får deres præmier overrakt på Københavns Rådhus i dag klokken 15.00. Her bliver klasserne hyldet med taler og rådhuspandekager - og altså en stor check på 25.000 kroner. 1.251 klasser var tilmeldt Nyhedsugen 2015. Heraf gennemførte 893.

'Avisen i Undervisningen' arrangerer konkurrencen i samarbejde med Danske Medier, Pædagogisk Læringscenter Forening og Dansklærerforeningen.

Se vinderaviserne og læs mere om konkurrencen ved at klikken under Ekstra i spalten til højre for artiklen. 

Læs mere

Læsom konkurrencen Nyhedsugen. Og se årets vinderaviser.