Smitten er steget voldsomt på Herstedøster Skole, og fredag greb Styrelsen for Patientsikkerhed ind.
Smitten er steget voldsomt på Herstedøster Skole, og fredag greb Styrelsen for Patientsikkerhed ind.

Smitte ude af kontrol: Styrelse lukker Albertslund-skole for 0.-6. klasse

Mens myndighederne overvejer at genindføre restriktioner på grund af stærkt stigende smitte med covid-19, skred Styrelsen for Patientsikkerhed ind fredag og lukkede omgående Herstedøster Skole i Albertslund fra 0. til 6. klasse. Enkelte lærere er smittet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Smitten med covid-19 har de seneste dage ramt så mange elever på Herstedøster Skole i Albertslund vest for København, at Styrelsen for Patientsikkerhed fredag skred ind og beordrede kommunen til omgående at lukke skolen for alle elever i indskolingen og på mellemtrinnet.

"Styrelsen vurderer, at smitten er ukontrollerbar på baggrund af nytilkommende smittede fordelt på både eksisterende og nye klasser de seneste dage. Endvidere ses der smitte blandt enkelte lærere", lyder det i påbuddet, som styrelsen fredag sendte til Albertslund Kommune.

Mange har gennem de seneste uger været smittet på skolen, der ellers har fulgt alle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, ligesom man har testet massivt for covid-19 på skolen. Trods dette har smitten bredt sig yderligere, så styrelsen fredag ikke så anden udvej end at lukke skolen for at få stoppet smittekæderne.

Smitte i 14 klasser

Undtaget fra lukningen, der i første omgang gælder for en uge, er eleverne i udskolingen samt specialklasser.

Styrelsen for Patientsikkerhed meddeler som baggrund for sin beslutning, at der udbrød smitte med covid-19 på Herstedøster Skole fra slutningen af september. I perioden fra den 27. oktober til den 4. november var der konstateret 40 smittede elever og en enkelt ansat. Af disse er de 14 konstateret smittet de seneste tre dage. Smitten er fordelt på nu 14 klasser. For blot tre dage siden var det kun otte klasser.

Samtidig lægger styrelsen til grund, at Albertslund Kommunes smitte-incidens er steget fra 509 den 29. oktober til godt 696 blot en uge senere. Desuden er Albertslund kommuner en af de kommuner i landet, hvor andelen af vaccinerede er lavest - nemlig 66,9 procent mod godt 75 procent på landsplan.

Albertslund Kommune tilbyder nu nødpasning for børn til og med 4. klasse.

"Vi er klar over, at situationen kan skabe vanskelige forhold for forældre. Men det er desværre nødvendigt for ikke at risikere, at endnu flere bliver smittet - og så vi igen kan få kontrol over situationen med covid-19", skriver kommunen på sin hjemmeside.

Skolelukningen i Albertslund kommer samtidig med, at stigningen i smitten generelt nu er så voldsom, at sundhedsminister Magnus Heunicke har bedt Epidemikommissionen om at vurdere, om covid-19 igen bør betegnes som en samfundskritisk sygdom. En sådan klassificering vil betyde, at regeringen igen kan indføre restriktioner via epidemiloven uden et flertal i Folketinget. Samtidig har Sundhedsstyrelsen anbefalet at genindføre coronapasset.

På et enkelt døgn er der kommet 2.251 flere coronasmittede. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Tallet er faldet en smule fra torsdag, hvor rekorden for flest smittede i 2021 blev sat.

Powered by Labrador CMS