Greve vil give ansatte større tryghed

»Nu tør vi godt lukke dørene til klasselokalerne, men i lang tid havde vi hele tiden døren åben, så hvis der skulle opstå et eller andet, så kunne man hjælpe hinanden«.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tillidsrepræsentant på Damagerskolen i Greve Enes Kücükavci fortæller, at hverdagen fortsat er påvirket af, at lærer Johnny Pedersen for to år siden blev uberettiget bortvist fra skolen efter anklager om beføling af elever.

»Det fylder stadig rigtig meget. Også fordi det kom frem, at Greve Kommune ikke har retningslinjer for, hvordan man tager sig af medarbejdere, når der opstår anklager. Det giver utryghed i ens ansættelse«, siger Enes Kücükavci.

Lærerforeningen lægger sag an mod kommune

Efter at Folkeskolen har omtalt sagen, er flere blevet klar over, at bortvisningen af Johnny Pedersen var uberettiget, men der går stadig grimme historier om læreren.

»Man kunne håbe, at der kom en melding ovenfra til forældrene. Det kunne vi godt bruge«, siger Enes Kücükavci.

Viceborgmester i Greve Kommune Liselott Blixt (Dansk Folkeparti) har presset på for at få byrådet til at tage sagen op.

»Selvfølgelig skal vi passe på børn og unge, men vi skal også passe på de ansatte, der er i kommunen«, siger Liselott Blixt. »Vi blev enige om, at vi efter sommerferien ser på de retningslinjer, vi har i kommunen, og pudser dem af. Vi vil sammenligne med de retningslinjer, de har i hovedstaden, og se på forskellene«.

I Københavns Kommunes vejledning er der blandt andet tjeklister for, hvad man skal huske i forhold til blandt andre den mistænkte, børn, forældre og kolleger, og der er procedurer for, hvordan man afslutter sager af den karakter over for både børn, forældre og personalegruppe.

Powered by Labrador CMS