"Vi oplevede ingen problemer overhovedet med hverken nedetid for nettet, eller at eleverne havde svært ved at forstå, hvordan de skulle gøre. De eneste it-vanskeligheder, vi havde, var forårsaget af en fejl 40", lyder fra formand for Sproglærerforeningens engelske fagudvalg, Lena Smith Boysen.

Engelskformand: Det gik godt med digitale prøver i skriftlig engelsk

Der er ingen klager over teknikken i forbindelse med årets skriftlige prøver i engelsk fra de kilder, folkeskolen.dk/engelsk har talt med.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Sproglærerforeningens engelske fagudvalg og tilsynsførende ved flere skriftlige prøver på Bredagerskolen i Jelling, Lena Smith Boysen, siger, at det gik godt med at afholde digitale prøver i år.

"Vi oplevede ingen problemer overhovedet med hverken nedetid for nettet, eller at eleverne havde svært ved at forstå, hvordan de skulle gøre. De eneste it-vanskeligheder, vi havde, var forårsaget af en 'fejl 40'", lyder det.

"Jeg har heller ikke hørt om, at der er andre skoler, som skulle have oplevet noget negativt - hverken på SkoleKom, i diverse facebookgrupper, eller i min egenskab af at være formand for Sproglærerforeningens engelske fagudvalg eller som beskikket censor".

Samme melding lyder fra en række af folkeskoler, som folkeskolen.dk/engelsk har været i kontakt med.

"Hos os er det gået rigtig godt med alle vores skriftlige prøver, vi har ingen problemer haft i år. Vi har også trænet børnene i at være klar til at håndtere, hvis der f.eks. opstår ventetid på prøve-hjemmesiden, men i år var der ingen ventetid", siger Nina Kristensen, som er prøveansvarlig på Dueholmskolen i Nykøbing på Mors.

Heller ikke Store Heddinge Skole på Stevns eller Holmegaardskolen i Fensmark har haft tekniske problemer, ligesom næstformand i Sproglærerforeningens engelske fagudvalg, Frank Lacey, heller ikke har hørt om nogen negative oplevelser, så der er tegn på, at børnesygdommene er kurerede.

Prøven i skriftlig dansk kortvarigt lukket for elever med forlænget tid

Efterlyser prøver til bedre forberedelse

Lena Smith Boysen kunne dog godt tænke sig, at det var muligt at forberede eleverne endnu bedre på den del, der omhandler de digitalt selvrettende prøver.

"Mange engelsklærere efterlyser, at man finde nogle gamle prøver og prøve dem af digitalt til f.eks. en terminsprøve. Vi var på vores skole i år med til for-censur, hvor en 9. klasse på udtræksdagen skulle op i en forsmag på de tre digitalt selvrettende prøver, og det var godt for eleverne", siger hun.

Tilsynsførende skal være meget opmærksomme

Lena Smith Boysens eneste anke af, at det digitale inddrages, er, at det kræver, at man som tilsynsførende holder særligt godt øje med, at eleverne ikke bruger nettet uberettiget.   

"Det, der stadig er det helt store omdrejninspunkt, er plagiering. Der er med de digitale prøver og den den nødvendige adgang til nettet åbnet op for, at der kan snydes, så derfor skal man som tilsynsførende være meget opmærksom. Vi skal være skarpe på, at eleverne ikke går på nettet efter andre ting end prøven", siger hun.

Erfaringerne fra prøven i skriftlig engelsk, maj 17