"Selvom intentionerne var, at skoleåret skulle være helt normalt, har det desværre ikke været tilfældet", siger formand for DLF Gordon Ørskov Madsen.

DLF-opråb: Meld ud, hvordan vi afholder prøver til sommer

Afvikl prøverne med tilpasset pensum og giv eleverne mulighed for at vælge standpunktskarakteren i stedet for prøvekarakteren, lyder det fra Gordon Ørskov Madsen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En så normal prøveafvikling, som muligt".

Sådan lyder ønsket fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) - som samtidig understreger, at regeringen følger udviklingen tæt.

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen håber, at politikerne er parate til at tolke normalt som så liberalt som overhovedet muligt - og at de meget snart kommer med en mere konkret udmelding om sommerens afgangsprøver.

"Så afgangsprøven kan afspejle de lokale forhold, der gør sig gældende. Det betyder også, at der er mulighed for at reducere i pensum, der hvor det er nødvendigt", lyder det fra ham i en pressemeddelelse. 

Langt fra normal skoledag endnu

Selvom statsminister Mette Frederiksen onsdag annoncerede, at covid-19 fra på tirsdag ikke længere betragtes som en samfundskritisk sygdom, og at alle restriktioner bliver ophævet, ændrer det ikke ved, at smitten fortsat forventes at udfordre skolerne i så stor grad, at store dele af lærerstaben vil være fraværende på grund af sygdom, hvilket gør det svært at gennemføre en normal skolegang.

Det får formand for Danmarks Lærerforening til at efterlyse klarhed over, hvordan sommerens afgangsprøver skal afvikles.

"Vores anbefaling er, at prøverne afvikles med tilpasset pensum, så der tages hensyn til den undervisning eleverne har fået og ikke fået. Derudover at man holder prøverne, men at eleverne har mulighed for at vælge årskarakteren i stedet for prøvekarakteren", siger Gordon Ørskov Madsen.

Lad eleverne vælge mellem karakterer som sidste år

Sidste år blev udtræksprøverne aflyst. Derudover blev det besluttet, at eleverne fik ophøjet deres afsluttende standpunktskarakter til prøvekarakter, hvis standpunktskarakteren var højere end prøvekarakteren.

Ifølge Gordon Ørskov Madsen vil en gentagelse af muligheden for at ophøje standpunktskarakterer være en løsning, der vil give eleverne tryghed.

"Det vil tage en stor del af presset væk fra elever, der er i tvivl om, hvor meget de egentlig kan efter en turbulent periode med sparsom undervisning. Selvom intentionerne var, at skoleåret skulle være helt normalt, har det desværre ikke været tilfældet. Derfor har vi brug for, at ministeriet hurtigt melder ud, hvilke rammer der gælder når sommerens afgangsprøver skal afholdes".

Powered by Labrador CMS