Aarhus-flertal vil droppe obligatoriske nationale test

Et flertal i Aarhus Byråd besluttede onsdag aften at søge om - som frikommuneforsøg - at gøre de nationale test frivillige igennem hele skoleforløbet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"På baggrund af de seneste ugers debat om de nationale tests manglende kvalitet, og om testene giver et reelt billede af elevernes færdigheder, ønsker et flertal i Aarhus Byråd at fritstille folkeskolerne i forhold til, om eleverne skal tage nationale tests", skriver rådmand Thomas Medom (SF) på sin Facebook-profil.

Aarhus: Frikommuneforsøg kan afskaffe nationale test i indskolingen 

"Beslutningen er en skærpelse af et byrådsforslag om, at skolerne burde kunne fritage elever i indskolingen for testene. Testene presser børnene, er næsten umulige at omsætte til undervisning og forskerne har dokumenteret at de måler forkert. Derfor er jeg rigtig glad for, at et solidt flertal i byrådet er med på ideen om et frikommuneforsøg, så Aarhus kan gå foran i at sætte skolerne fri fra testene".

Opdateret kl. 8:39 med kommentarer fra flere forligspartier: 

"Vi skal have tillid til de mennesker, der dagligt arbejder med vores børn på skolerne. De ved faktisk hvad de taler om og de vil gerne af med de nationale test til fordel for pædagogisk didaktiske redskaber og faglighed. Derfor er jeg brændende fortaler for at stoppe måletyranniet og for at give skolerne friheden tilbage", siger forkvinde for Børn og Unge-udvalget i Aarhus Eva Borchorst Mejnertz (Radikale) i en pressemeddelelse.

Socialdemokratiets politiske ordfører Anders Winnerskjold:

"I Socialdemokratiet er vi ikke imod test eller evalueringsværktøjer, men de nationale virker ikke. De er unøjagtige og upræcise, og derfor ønsker vi, at de sættes i bero".