Debat: Nu har jeg fået mit første danske pas!

Sådan udbrød en af vores tosprogede elever glædestrålende, da 8. årgang på Skovvangskolen fik udleveret et "pas" til fejring af den europæiske sprogdag 2022

Publiceret

7. og 8. årgang skulle på skift ned i vores store aula, hvor 25 internationale lærerstuderende fra VIA University College i Aarhus havde linet omkring 15 "sprogboder" op.

Der var studerende fra bl.a Slovakiet, Grækenland, Tyskland, Schweitz, Japan, Singapore og Spanien.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I grupper rejste eleverne rundt til de forskellige lande med deres pas. Ved hver sprogbod var der en aktivitet, som de studerende havde arrangeret, og efter endt udførelse fik eleverne et stempel i passet i form af deres eget fingeraftryk.

I Grækenlandsboden var der græsk dans og smagsprøver på tzatziki, I Tyskland spillede man domino med nogle meget mærkelige ord, I Galicien kunne man spille på forskellige musikinstrumenter - et af dem lignede til forveksling en sækkepibe.

Spanien bød på smagsprøver fra diverse regioner; der var hvidt brød med flødeskum og krymmel, små hapsere med tomat og skinke og tortillas med pølser. Spanske juletraditioner hvor det lille Jesusbarn i krybben blev kreeret af snapseglas og pølsebrødstallerkner.

Der var japansk foldekunst og flotte skriftsprogstegn fra Singapore. Blandt meget andet. Tilsammen udgjorde sprogboderne et særdeles varieret udbud af måder at øve og bruge sprog på samt en meget koncentreret kulturudveksling.

Eleverne ELSKER dette tilbagevendende arrangement, hvor aulaen summer af sprog og de både får smagt, talt, danset og sanset de forskellige sprog, der er repræsenteret. Vi vil så gerne skabe nogle situationer, hvor vores elever får en autentisk kommunikation med andre mennesker.

Sproget skal ud af klasseværelset! Det synes vi, vi har fundet en rigtig god opskrift på sammen med VIA, når vi nu ikke kan tage alle vores elever med ud at rejse. Især ikke hvis de ikke har et dansk pas.

Klik på pilene for at se billederne fra Skovvangskolens europæiske sprogdag