Der er gratis bøger til store og små fra Dansklærerforeningen i anledning af FN's Internationale Læsedag.

Dansklærerforeningen deler gratis bøger ud

Dansklærerforeningen spreder i weekenden og på mandag 600 boggaver ud i udvalgte byer i Jylland og på Sjælland. Gaveregnen sker i anledning af FN’s Internationale Læsedag, som fejres landet over den 9. september.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I weekenden og på mandag kan børn og voksne være heldige at finde et par gratis bøger på deres vej gennem Aarhus, Haderslev, Hjørring, Kolding, Esbjerg, Give, Billund, Mårslet, Helsinge, Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Ørestad, Tisvilde og Sønderborg.

Dansklærerforeningen lægger nemlig i alt 600 boggaver rundt om på bænke i parker og på pladser i nærheden af skoler og uddannelsesinstitutioner.  Det sker i anledning af FN's Internationale Læsedag.

Håndtegn og højtlæsning fylder skolen på international læsedag

Skønlitterære bøger for store og små

Bøgerne er lige til at tage med, så de kan læses, læses op, læses med hinanden eller foræres til en anden læser. Bøgerne er skønlitterære udgivelser fra Dansklærerforeningens Forlag til både store og små af forskellige forfattere.

Inde i bøgerne er der en lille forklaring og en opfordring til at skrive om læseoplevelsen til Dansklærerforeningens hjemmeside.

 "Vi synes, det er sjovt, når bøger og læsning kommer i spil og får nyt og anderledes liv", siger Birgitte Therkildsen, faglig konsulent i Dansklærerforeningen.

"På verdensplan er der stadig en ud af fem, der ikke kan læse. I Danmark ser det heldigvis bedre ud, men vi skal hele tiden arbejde på, at alle kan blive gode, sikre læsere,"  tilføjer hun.

FN's internationale Læsedag

Dansklærerforeningen samarbejder med kampagnen "Ordet Fanger" om at skabe den største og stærkeste indsats for læsning i danmarkshistorien og lancerer derfor denne boghappening i anledning af FN's Internationale Læsedag.

Det er i år tredje gang Dansklærerforeningen deler bøger ud i lokalområder i anledning af læsedagen. I år kan boggaverne findes i: Aarhus, Haderslev, Hjørring, Kolding, Esbjerg, Give, Billund, Mårslet, Helsinge, Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Ørestad, Tisvilde og Sønderborg.

FN's internationale læsedag markeres i øvrigt med forskellige aktiviteter rundt om i landet. På skolerne er der lagt op til blandt andet oplæsningskonkurrencer, Nationalt videncenter for læsning holder deres store konference 'Status for læsning', og Undervisningsministeriets Læsepris uddeles.