Lærer Karsten Bräuner vil med sit borgerforslag sætte fokus at den danske model ikke fungerer for offentligt ansatte.
Lærer Karsten Bräuner vil med sit borgerforslag sætte fokus at den danske model ikke fungerer for offentligt ansatte.

Lærer med borgerforslag: En kommission bør kulegrave lærerlockouten

Lærer og debattør Karsten Bräuner har fremsat et borgerforslag om at få nedsat en kommission, der skal undersøge, om der var urent spil på arbejdsgiversiden i forbindelse med lærerlockouten i 2013.

Publiceret

REGLER FOR BORGERFORSLAG

Ordningen om borgerforslag går ud på, at alle personer medstemmeret til folketingsvalg kan stille et borgerforslag, hvismindst 3 personer vil være medstillere af forslaget', og detoverholder reglerne for ordningen. Hvis 50.000 borgere medstemmeret til folketingsvalg herefter støtter borgerforslaget iløbet af et halvt år, kan det blive fremsat som beslutningsforslagog behandlet og stemt om i Folketingssalen. Det er så op tilfolketingspolitikerne, at stemme om det og beslutte om forslagetskal ophøjes til lov.

Støtter til borgerforslag er anonyme.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er et betændt sår på det danske demokrati, at noget kan foregå på den måde. Efter '13 er den danske model så gennemtæret af politisk magtmisbrug, at den er ubrugelig. Vi så hvor kyniske vores folketingspolitikere var. De samarbejdede med kommunerne om at smadre DLF økonomisk - vi har set et hemmeligt notat, hvor Bjarne Corydon fortalte, at det var det, der var planen - og jeg er personligt overbevist om, at der har været et lignende samarbejde med regionerne i forbindelse med sommerens sygeplejerskestrejke", siger Karsten Bräuner.

I skrivende stund har 2.338 personer skrevet under på forslaget. Der skal i alt 50.000 underskrifter til for at tvinge folketinget til at forholde sig til lovforslaget. Underskrifterne skal være indsamlet 31. maj 2022.

Vil have et ansvar placeret

Vil have et ansvar placeret

Formålet med borgerforslaget er todelt, fortæller Karsten Bräuner.

Der er et fremadrettet formål, som handler om at sætte fokus på, at den danske model efter hans opfattelse ikke fungerer på det offentlige arbejdsmarked og derfor bør erstattes af noget andet. Og et bagudrettet, som handler om at få stillet nogen til ansvar for forløbet i '13, som Karsten Bräuner er overbevist om var præget af urent spil af politikere og arbejdsgivere.

"Det kan for eksempel være Mette Frederiksen. Det var hende, der som beskæftigelsesminister lavede loven, og hun var også næstformand i socialdemokratiet dengang" siger han.

"Hun taler udenom, når hun bliver spurgt indtil forløbet, og jeg savner, at hun enten svarer ja eller nej på spørgsmålet om, hvorvidt det var aftalt spil. Så må hun lyve, hvis hun ikke vil svare med sandheden. Men hun skal ikke blive ved med at slippe godt fra at give uldne svar".

Kommer det til at nytte noget?

"Måske ikke, men det her er så vigtigt for mig, at jeg står fast på at tage kampen. Også selv om det ikke giver det resultat, man håber på. 'Lev med det', siger vores statsminister. Men det vil jeg ikke".

Powered by Labrador CMS