Der er ikke helt så mange tomme pladser på læreruddannelsen, som der ellers var udsigt til 30. juli.
Der er ikke helt så mange tomme pladser på læreruddannelsen, som der ellers var udsigt til 30. juli.

488 ledige pladser på læreruddannelsen er besat

Siden 30. juli har ekstra 488 personer fået tilbudt en plads på læreruddannelsen viser en rundringning til landets professionshøjskoler, som folkeskolen.dk har foretaget. Alene på Zahle har 96 studerende fået en af de ledige pladser i løbet af den sidste måned.

Publiceret Senest opdateret

EFTEROPTAGEt PÅ LÆRERUDDANNELSEN

Nye studerende på læreruddannelsen, der har fået en plads efter30. juli:

Metropol, Frederiksberg: 3

UCC, Blaagaard/KDAS: 36

UCC, Bornholm: 3

UCC, Zahle: 96

UC Lillebælt, Jelling: 21

UC Lillebælt, Odense: 40

UCN, Hjørring: 10

UCN, Aalborg: 34

UCSJ, Holbæk: 8

UCSJ, Roskilde: 60

UCSJ, Vordingborg: 19

UC Syd, Esbjerg: 20

UC Syd, Haderslev: 37

Via UC, Nr. Nissum: 14

ViaUC, Silkeborg: 69

Via UC, Skive: 18

Via UC, Aarhus: ingen ledige pladser

Ovenstående er samlede tal for efteroptaget på de enkelteuddannelsessteder fra 30. juli og frem til dags dato. Der er ikketaget højde for forskellige holdinddelinger, såsom dag- ogaftenhold, sommer- og vinterhold eller e-læring. Det er desudenmuligt, at ikke alle 488 ansøgere tager imod den ledige plads.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Årets optagelsestal for læreruddannelsen skuffede, hvor både færre søgte læreruddannelsen, og 26 procent færre fik en plads i forhold til sidste år. Men nu er en god del af restpladserne blevet tilbudt til interesserede, der har henvendt sig til uddannelserne efter 30. juli.

Indtil nu er 488 af de ledige pladser på læreruddannelsen rundt om i landet blevet fordelt. Trods en nedgang i det almindelige sommeroptag, har de fleste læreruddannelser holdt niveauet for efteroptag som de andre år.

Pænt efteroptag
"Vi plejer at have en pænt efteroptag. Vores nedgang i optagelsen er som alle andre steder, men det er tilfredsstillende, at vi kan bibeholde det samme efteroptag. Cirka halvdelen er kommet ind på karaktergennemsnit og den anden halvdel gennem optagelsessamtaler", siger Elsebeth Jensen, uddannelseschef for læreruddannelserne på Via UC, der dog ikke regner med, at der kommer mange flere nye studerende nu og frem til skæringsdatoen 1. oktober.

Læreruddannelsen i Aarhus  havde som de eneste i landet fyldt alle pladser ud, men på de øvrige tre Via-læreruddannelser i Silkeborg, Skive og Nr. Nissum har i alt 101 studerende fået en plads i løbet af den seneste måneds tid. Alene i Silkeborg er der optaget 69 studerende.

"Det er vores erfaring, at mange af dem, der ikke kommer ind på læreruddannelsen i Aarhus, søger til Silkeborg i stedet", siger Elsebeth Jensen.

Pæne karakterer på trods af ledige pladser
Selvom der var ledige pladser, så har det ikke påvirket kravene til ansøgerne, der har skullet til samtale, hvis de havde under 7 i snit.

"Det er glædeligt, at selvom vi har et stort efteroptag, så har mange af ansøgerne 7 i snit. Karaktergennemsnittet er ikke faldet, hvilket det har gjort nogle af de andre år. De der havde under 7 i karakter og kom til samtale, er næsten alle kommet igennem, fordi de er meget motiverede", fortæller Tove Hvid, dekan for læreruddannelsen på UCC.

Læreruddannelsen på Zahle under UCC har haft den største tilgang af nye studerende. 96 personer har fået en af de ledige pladser. Det er ikke normalt med et så stort efteroptag på Zahle, men det skyldes ifølge Tove Hvid et generelt lavere optag i første runde, samt at noget af normeringen er flyttet fra Blaagaard/KDAS til Zahle, så der kan undervises flere studerende, der i forhold til tidligere år.at normeringen er rykket.

"Efteroptaget bekræfter den ordinære ansøgning, nemlig at de studerende vil læse inde i byen", siger Tove Hvid.

Det er stadig muligt for interesserede ansøgere med over syv i snit fra gymnasiet at søge en af de ledige pladser på læreruddannelserne frem til 1. oktober, men der bliver ikke holdt optagelsessamtaler længere.

Powered by Labrador CMS