Kun 10 af de 44 ansøgere får mulighed for at indgå konkrete samarbejdsaftaler med rådgivningsteamet for inklusion inden jul. Først efter endnu en ansøgningsrunde i foråret vil de sidste 10 kommuner blive udvalgt.

44 kommuner har søgt om hjælp til inklusion

44 kommuner har søgt om at indgå samarbejde med Ministeriet for Børn og Undervisnings rådgivningsteam for inklusion. Oprindeligt var udmeldingen, at 20 kommuner ville blive valgt ud, men nu viser det sig, at kun 10 kommuner får chancen i første omgang. Først efter endnu en ansøgningsrunde i foråret vil de sidste 10 kommuner blive udpeget.

Publiceret

disse kommuner har søgt:

Allerød 
Assens
Bornholm
Brønderslev
Egedal
Fredensborg
Frederikshavn 
Glostrup
Greve
Gribskov 
Haderslev
Hedensted
Helsingør
Herlev
Herning
Holstebro
Hvidovre
Ikast-Brande
Jammerbugt
Kerteminde
Køge
Lemvig
Lolland
Lyngby Tårbæk
Mariager Fjord
Middelfart
Norddjurs
Nordfyn
Næstved
Randers
Rebild
Roskilde
Silkeborg
Skive
Slagelse
Sorø
Svendborg
Sønderborg
Tønder
Varde
Vejle
Åbenrå
Ålborg
Århus

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På sigt vil der stadig blive udvalgt 20 kommuner, som det oprindeligt blev annonceret. 10 kommuner får mulighed for at indgå konkrete samarbejdsaftaler inden jul.

Men de sidste 10 kommuner vil først blive udpeget til at indgå samarbejde med rådgivningsteamet efter endnu en ansøgningsrunde til foråret. Det oplyser daglig leder af ministeriets nye rådgivningsteam Anja Ougaard.

Flere kommuner får gavn af forsøget De 44 kommuner har i deres ansøgning redegjort for deres behov, og rådgivningsteamet for inklusion skal så sammen med projektets styregruppe, der blandt andet består af ministeriet og KL, bestemme de specifikke kriterier for udvælgelsen.

På sigt skal det dog helst ikke kun være de 20 udvalgte kommuner, som får gavn af ordningen. Samarbejdet skal gerne give ny viden til samtlige parter og skabe en platform for rådgivning, der kan komme alle kommuner til gavn.

Kommuner kan nu søge hjælp til inklusion

Nyt panel skal samle viden om inklusion