
44 kommuner har søgt om hjælp til inklusion
44 kommuner har søgt om at indgå samarbejde med Ministeriet for Børn og Undervisnings rådgivningsteam for inklusion. Oprindeligt var udmeldingen, at 20 kommuner ville blive valgt ud, men nu viser det sig, at kun 10 kommuner får chancen i første omgang. Først efter endnu en ansøgningsrunde i foråret vil de sidste 10 kommuner blive udpeget.
På sigt vil der stadig blive udvalgt 20 kommuner, som det oprindeligt blev annonceret. 10 kommuner får mulighed for at indgå konkrete samarbejdsaftaler inden jul.
Men de sidste 10 kommuner vil først blive udpeget til at indgå samarbejde med rådgivningsteamet efter endnu en ansøgningsrunde til foråret. Det oplyser daglig leder af ministeriets nye rådgivningsteam Anja Ougaard.
Flere kommuner får gavn af forsøget
De 44 kommuner har i deres ansøgning redegjort for deres behov, og rådgivningsteamet for inklusion skal så sammen med projektets styregruppe, der blandt andet består af ministeriet og KL, bestemme de specifikke kriterier for udvælgelsen.
På sigt skal det dog helst ikke kun være de 20 udvalgte kommuner, som får gavn af ordningen. Samarbejdet skal gerne give ny viden til samtlige parter og skabe en platform for rådgivning, der kan komme alle kommuner til gavn.
Læs også
-
”Det er enormt relevant og meget, meget vigtigt, at elever med funktions-nedsættelse også har plads i idrætstimerne”
-
Forældre til børn med særlige behov oplever, at børnene ikke får de bevilgede støttetimer
-
17-årig multihandicappet pige må tilbringe dagen i sin fars frisørsalon
-
Ansat på nordjysk skole mistænkes for at krænke børn