Lærermangel
10   4

KL-tal: Lærerflugten fra folkeskolen er drevet over

Andelen af lærere, der forlader folkeskolen er faldet tre år træk og er nu på det laveste niveau siden reformen og Lov 409. Det viser tal i KL's nyhedsbrev Momentum. At der fortsat er mange helt unge lærere, der giver op, bekymrer dog lærerformand Anders Bondo.

Som tidligere beskrevet i fagbladet Folkeskolen, har især mangel lærere over 50 forladt folkeskolen enten frivilligt eller ufrivilligt. Netop aldersgruppen 50-55 er sammen med de helt unge lærere på 25-29 år de eneste aldersgrupper, hvor andelen, der forlader folkeskolen, er steget. Det sidste bekymrer i særlig grad formand for Lærerforeningen Anders Bondo Christensen:

"Jeg synes, at vi i fællesskab skal være opmærksomme på, at der er forholdsvis mange unge lærere, der forlader skolen, for det er dem, vi har brug for i rigtig mange år. Vi skal både have et fokus på de helt nyuddannede i nogle ny start-ordninger, og på dem, der er i de første lærerår, hvor vi skal være opmærksomme på, at de ikke forsvinder ud af skolen", siger han til Momentum.

Men både han og formanden for løn- og personaleudvalget i KL, Michael Ziegler, glæder sig over, at andelen, der forlader jobbet i folkeskolen generelt er faldende.

"Det er måske også et tegn på, at vi med Ny Start og mange andre initiativer har taget hul på en mere positiv udvikling i folkeskolen. Men vi vil selvfølgelig fortsat arbejde på, at endnu færre lærere siger farvel", siger Michael Ziegler, og Anders Bondo fremhæver:

Artiklen fortsætter under banneret

"Det at lærerne i stigende grad oplever, at de kan komme til at lykkes med deres arbejde, er vigtigt, og det er præcis det, der står i vores Ny Start-aftale".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
475 andre er allerede tilmeldt