KL-tal: Lærerflugten fra folkeskolen er drevet over

Andelen af lærere, der forlader folkeskolen er faldet tre år træk og er nu på det laveste niveau siden reformen og Lov 409. Det viser tal i KL's nyhedsbrev Momentum. At der fortsat er mange helt unge lærere, der giver op, bekymrer dog lærerformand Anders Bondo.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som tidligere beskrevet i fagbladet Folkeskolen, har især mangel lærere over 50 forladt folkeskolen enten frivilligt eller ufrivilligt. Netop aldersgruppen 50-55 er sammen med de helt unge lærere på 25-29 år de eneste aldersgrupper, hvor andelen, der forlader folkeskolen, er steget. Det sidste bekymrer i særlig grad formand for Lærerforeningen Anders Bondo Christensen:

"Jeg synes, at vi i fællesskab skal være opmærksomme på, at der er forholdsvis mange unge lærere, der forlader skolen, for det er dem, vi har brug for i rigtig mange år. Vi skal både have et fokus på de helt nyuddannede i nogle ny start-ordninger, og på dem, der er i de første lærerår, hvor vi skal være opmærksomme på, at de ikke forsvinder ud af skolen", siger han til Momentum.

Hver tredje lærer over 50 år er forsvundet 

Men både han og formanden for løn- og personaleudvalget i KL, Michael Ziegler, glæder sig over, at andelen, der forlader jobbet i folkeskolen generelt er faldende.

"Det er måske også et tegn på, at vi med Ny Start og mange andre initiativer har taget hul på en mere positiv udvikling i folkeskolen. Men vi vil selvfølgelig fortsat arbejde på, at endnu færre lærere siger farvel", siger Michael Ziegler, og Anders Bondo fremhæver:

"Det at lærerne i stigende grad oplever, at de kan komme til at lykkes med deres arbejde, er vigtigt, og det er præcis det, der står i vores Ny Start-aftale".

Læs mere

Powered by Labrador CMS