Lærerliv
13   40

Anette: »Jeg tænker matematik hele tiden«

Ved dette års skolestart begyndte lærer Anette Gotthelf Kristensen at lave videoer med matematikværksteder. Nu har hun cirka 10.000 visninger om ugen på YouTube og Facebook.

»Jeg har lavet omkring 120 værksteder, men jeg får hele tiden nye ideer. Især efter at jeg er begyndt at undervise i 0. klasse, som jeg ikke har haft før. For tiden tænker jeg matematik hele tiden«.

Anette Gotthelf Kristensen er lærer og matematikvejleder på Åløkkeskolen i Odense - og hun er mildt sagt bidt af matematikværksteder.

»Værkstederne kan bare så meget. De øger indlæringen gennem repetition, det er nemt at undervisningsdifferentiere, og de gør undervisningen varieret og spændende. Mange af de matematikværksteder, jeg laver, er blevet til i mine timer, fordi jeg følte, at der var brug for forskellige niveauer til eleverne eller en ny aktivitet«.

Hun begyndte at filme matematikværkstederne, så det ville være nemmere for eleverne at øve sig hjemme med forældrene. Men i starten af skoleåret begyndte hun også at dele videoerne med andre lærere på sin YouTube-, Facebook- og hjemmeside, der alle hedder Anette K Matematik.

Artiklen fortsætter under banneret

»Jeg synes, at korte film er den bedste og mest simple måde at forklare værkstederne på. Hvis man skulle læse det, tror jeg simpelthen ikke, at folk ville bruge dem«, siger hun.

Og noget tyder i hvert fald på, at videoerne er en succes. Anette Gotthelf Kristensens Facebookside har siden 8. august fået over 1.400 følgere - og ifølge hendes egen optælling bliver matematikvideoerne vist omkring 10.000 gange om ugen på hendes tre platforme.

»Det er overvældende, at der blev taget så godt imod videoerne. Rigtig mange kommenterer og roser mine opslag, hvilket også har betydet, at jeg får snakket meget mere matematik med andre lærere end før. Det er især sjovt, når andre fortæller, hvordan de har ændret lidt på værkstederne«.

Hvis man klikker på Anette Gotthelf Kristensens videoer, er det tydeligt, at de ikke er lavet på fem minutter. Videoerne klipper mellem to kameraer: Med det ene kamera taler Anette Gotthelf Kristensen direkte til seeren, mens det andet filmer hendes spisebord fra oven, så man kan følge med i matematikværkstederne. Bag hende er en lyseblå papirbaggrund, og det klare lys kommer fra to kameralamper. Det er Anette Gotthelf Kristensens mand, som har investeret i udstyret.

»Men man kan sagtens lave rigtig fine videoer med et par mobiltelefoner«, siger hun.

ANETTEKMATEMATIK.COM

Anette Gotthelf Kristensen er lærer og matematikvejleder på Åløkkeskolen i Odense.

Normalt sætter Anette Gotthelf Kristensen en hel weekend af, hvor hun designer spil, klipper materialer ud, filmer og redigerer videoerne færdige. Hver søndag lægger hun en ny video op, og så går hverdagen med at kommentere og skrive tilbage til interesserede lærere. Hun gør det, fordi det er sjovt, understreger hun - også lidt fordi hun gerne ville lave mere af den slags.

»Lige nu er målet at nå ud til endnu flere og måske få forældre til at se mine videoer. Men på sigt kunne jeg også godt se mig selv holde foredrag eller udvikle et større undervisningsmateriale med videoer, tekst og spil om matematikværksteder«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.027 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.872 andre er allerede tilmeldt