Lærerliv
1   39

Ann-Berit: »Det styrker min læreridentitet«

I 19 år har Ann-Berit Lauritsen delt sine undervisningsmaterialer på ann-berit.dk. For hende handler siden om at hjælpe andre, og sidste år udvidede hun med en Facebookside.

»Jeg har et fælles kontor med mit team, men for det meste deler vi opgaverne imellem os og sidder som små øer ved hvert vores skrivebord. Vi er ofte for pressede på forberedelsestiden til at kunne sidde sammen og fordybe os i opgaverne. Derfor giver det mening, at vi deler og hjælper hinanden med at lave så god undervisning som muligt«.

Ann-Berit Lauritsen er lærer og PLC-medarbejder på Mølleskolen i Ry. Siden 2000 har hun delt forløb og undervisningsmaterialer til danskundervisning på sin hjemmeside ann-berit.dk. Her kan man finde undervisningsmaterialer fra 1. til 6. klasse samt omkring 100 læse- og skrivebøger til indskolingen og 4. klasse om alt fra »Fortnite« til dinosaurer.

»Vi har undervisningsportaler på skolen, men jeg synes, de er kedelige og stereotype. Jeg vil gerne have lidt mere bevægelse og interaktivitet ind i undervisningen. Det får man nemmere, hvis man selv udvikler forløbene eller lader sig inspirere af det, andre lærere har lavet«.

Ann-Berit Lauritsens hjemmeside er gennem årene blevet meget populær, og hun måtte vænne sig til at blive genkendt på konferencer og kurser af lærere fra hele landet, der bruger hendes forløb i undervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

»I starten var det ret grænseoverskridende at lægge materialer op og blive genkendt. Men med årene har det klart styrket min læreridentitet, fordi jeg får så meget ros og bekræftelse fra andre lærere, der synes, jeg gør det godt«.

Sidste år oprettede Ann-Berit Lauritsen også en Facebookside, »ann-berit.dk«. Den har i skrivende stund 3.496 medlemmer. Her reklamerer hun for sine undervisningsmaterialer - og hun er også begyndt at skrive flere indlæg om blandt andet opdragelse i klasseværelset, rettelser af elevtekster og fredagsbreve til forældre.

»Jeg har virkelig mange holdninger til skolen, og en ledelse kan godt blive træt af at høre på dem. Derfor bruger jeg på en måde min hjemmeside og særligt Facebook som en kanal, hvor jeg kan udlede den energi. Jeg har egentlig ikke nogen forventning om, at andre skal debattere med mig, men mange skriver kommentarer og bakker mig op, når jeg laver et opslag«.

»Jeg kan også godt være lidt firkantet i mine holdninger, og nogle gange kan jeg godt være bekymret for, om jeg har skrevet noget for skarpt. Men det har ikke været et problem indtil videre. Hvis folk er uenige, er de det på en meget venlig måde«.

ANN-BERIT.DK

Ann-Berit Lauritsen er dansklærer og PLC-medarbejder på Mølleskolen i Ry.

Alle materialerne, som Ann-Berit Lauritsen har på sin hjemmeside, er nogle, hun selv har brugt i sin undervisning, eller som hun planlægger at bruge på et senere tidspunkt.

»I fritiden skal jeg derfor kun bruge tid på at lægge materialerne på hjemmesiden og skrive opslag på Facebook. Men jeg elsker at skrive. Ofte formulerer jeg mig bedre på skrift end mundtligt, synes jeg selv«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
524 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.870 andre er allerede tilmeldt