Hovedstyrelsesvalg 2019
3   76

Rikke Gierahn genopstiller: Arbejdsmiljøet har højeste prioritet

Rikke Gierahn Andersen, 54, fra Århus Lærerforening genopstiller til DLF's hovedstyrelse, fordi der stadig er meget at arbejde for. Lærerne løber alt for hurtigt og har for lidt tid til at lykkes med den vigtigste opgave: at skabe god undervisning.

Det er arbejdsmiljøet, der har højeste prioritet for Rikke Gierahn Andersen. Fordi alle folkeskolelærernes mange opgaver kræver, at de har et godt arbejdsmiljø.

"For at finde løsninger og skabe forbedringer for DLF's medlemmer skal vi blive endnu bedre til at få arbejdsmiljø, pædagogisk praksis og arbejdstid til at spille sammen, for vi kan ikke løse alle problemer alene med arbejdstidsaftaler. Det vil jeg gerne arbejde mere med og derfor genopstiller jeg", siger Rikke Gierahn Andersen.

Artiklen fortsætter under banneret

Hovedstyrelseskandidat

Rikke Gierahn Andersen, 54, har været hovedstyrelsesmedlem i fire år.  Hun er frikøbt fra et lærerjob på Højvangskolen, har været fælles-arbejdsmiljørepræsentant i Aarhus Kommune og repræsenterer nu DLF i BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø, hvor hun er formand for styregruppen om lærernes psykiske arbejdsmiljø. Hun er desuden medlem af kredsstyrelsen i Århus Lærerforening og tilknyttet arbejdsmiljøteamet i Børn og Unge, Aarhus Kommune.

Facebook: facebook.com/rikke.gierahn

Twitter: twitter.com/RikkeGierahn

Profil på folkeskolen.dk:  folkeskolen.dk/brugere/125146/rikke-gierahn-andersen

Danmarks Lærerforening skal vælge ny hovedstyrelse for 2020-24 sidst på året i år. Man kan stille op som kandidat frem til den 15. november. Folkeskolen.dk interviewer alle de opstillede kandidater og tilbyder dem en blog på folkeskolen.dk/hovedstyrelsesvalg 

Opfatter du dig som repræsentant for en bestemt gruppe eller et bestemt lokalområde?

"Jeg synes, det er vigtigt at have alle medlemmer som omdrejningspunkt i hovedstyrelsesarbejdet. Men jeg er lærer med rod i Aarhus, og jeg har et bredt netværk i det østjyske. Arbejdsmiljøet har min store interesse, og det hænger jo tæt sammen med eksempelvis inklusion, de nationale test og nu Aula".

Hvad er det vigtigste budskab fra dig, når det gælder spørgsmålet om lærernes arbejdstid?

"Lærerne og folkeskolen har brug for den stabilitet, som en central arbejdstidsaftale kan give. En arbejdstidsaftale gør det mere attraktivt at blive og forblive lærer. Ny Start er et vigtigt skridt i den retning. Hvis man befinder sig i en konstant konflikt, så er der kun tabere", siger Rikke Gierahn Andersen.

Ønsker du en fem-årig læreruddannelse?

"Ja, er det korte svar. Der er brug for en forbedret læreruddannelse, for læreropgaven er meget mere kompleks i dag end bare for nogle år siden. Et løft af læreruddannelsen vil kunne øge vores anseelse og respekten om lærerprofessionen og vores faglighed. Gerne som i Norge og Finland. Læreruddannelsen skal indeholde mere undervisning og stærkere kobling mellem teori og praksis. Det er vigtigt, at man som lærer kan forske i egen praksis for at udvikle undervisningen".

Er folkeskolen blevet talt for meget ned, og skal DLF gøre noget for at tale folkeskolen mere op?

"Jeg er ikke begejstret for udtrykket at tale op eller ned, vi skal have nuancerne med. Men folkeskolen har i mange år været skydeskive i medierne, og vi har brug for at få vendt billedet. Også i befolkningen. Som lærere kan vi blive bedre til at fortælle om det, der lykkes på trods af rammerne". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ