Lærerkongressen inviterer politikerne til Skolemøde

Ministeren, Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg og andre relevante parter får snart invitation til et Skolemøde, hvor blandt andet folkeskoleidealet skal præsenteres. Det har Danmarks Lærerforenings kongres enstemmigt besluttet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter at folkeskoleidealet blev vedtaget i går på Danmarks Lærerforenings Kongres, har de delegerede enstemmigt besluttet at sende en invitation til et politisk Skolemøde.

Folkeskoleidealet vækker begejstring  

Invitationen går bl.a. til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, medlemmerne af Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg og medlemmerne af KL's Børne- og Undervisningsudvalg.

"Vi regner selvfølgelig også med, at vi skal have repræsentanter for Børne- og Kulturchefer og skolelederforeningen med. Og vi har også tænkt, at formandskabet i Skole og Forældre skal med", sagde Anders Bondo Christensen.

DLF vil kalde politikerne til 'Skolemøde' 

Dagen skal starte med en præsentation af folkeskoleidealet. Derefter er planen, at forskellige forskere skal lægge op til debat ved kort at fortælle om folkeskolens udvikling og udfordringer. Mødet afsluttes med en drøftelse af, hvordan alle parter sammen kan finde fælles løsninger i folkeskolen.  

"Vi regner ikke med, at vi kan løse inklusionsproblemerne på Skolemødet. Men vi håber, at vi kan etablere en treklang mellem politikere, forsker og fagprofessionelle", sagde Anders Bondo.