Karaktergennemsnittet ved sommerens afgangseksamen for alle skoleformer var på 7,4 (7,3 i 2018), og som tidligere er det på fri- og privatskolerne, gennemsnittet er højest, mens det ligger lavest på efterskolerne.

Så meget svinger karaktererne fra kommune til kommune

Karaktergennemsnittene fra sommerens afgangseksamener er offentliggjort, og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil hæfter sig ved de store udsving fra kommune til kommune. Se gennemsnittene fra de enkelte kommuner her.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Karaktergennemsnittet for eleverne i de 10 kommuner med de højeste karaktergennemsnit var 8,3, mens karaktergennemsnittet for eleverne i de 10 kommuner med de laveste karaktergennemsnit var 6,5. Af tabellen nedenfor fremgår det, at Lyngby-Taarbæk Kommunes folkeskoler havde sommerens højeste karaktergennemsnit i de bundne prøvefag i 9. klasses afgangseksamen, mens Læsø ligger lavest med et gennemsnit på 5,5.

"Det springer mig i øjnene, at der er så stor forskel på karaktererne kommunerne imellem ved årets prøver. Det er en mærkesag for regeringen, at det ikke er, hvor du er født eller af hvem, der skal afgøre dine fremadrettede muligheder. Derfor vil vi også fra regeringens side have fokus på, hvordan vi kan mindske betydningen af bopæl og social baggrund", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en kommentar.

De højeste karakterer  er givet i mundtlig dansk og mundtlig engelsk med et gennemsnit i år på 8.0, mens de laveste gennemsnit er i de skriftlige udtræksprøver i geografi og fysik/kemi, hvor karaktergennemsnittene var henholdsvis 5,7 og 5,9.

 

Læs mere

Notat fra Styrelsen for It og Læring

Powered by Labrador CMS