Karakterer
10   30

Så meget svinger karaktererne fra kommune til kommune

Karaktergennemsnittene fra sommerens afgangseksamener er offentliggjort, og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil hæfter sig ved de store udsving fra kommune til kommune. Se gennemsnittene fra de enkelte kommuner her.

Karaktergennemsnittet for eleverne i de 10 kommuner med de højeste karaktergennemsnit var 8,3, mens karaktergennemsnittet for eleverne i de 10 kommuner med de laveste karaktergennemsnit var 6,5. Af tabellen nedenfor fremgår det, at Lyngby-Taarbæk Kommunes folkeskoler havde sommerens højeste karaktergennemsnit i de bundne prøvefag i 9. klasses afgangseksamen, mens Læsø ligger lavest med et gennemsnit på 5,5.

"Det springer mig i øjnene, at der er så stor forskel på karaktererne kommunerne imellem ved årets prøver. Det er en mærkesag for regeringen, at det ikke er, hvor du er født eller af hvem, der skal afgøre dine fremadrettede muligheder. Derfor vil vi også fra regeringens side have fokus på, hvordan vi kan mindske betydningen af bopæl og social baggrund", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en kommentar.

Artiklen fortsætter under banneret

De højeste karakterer  er givet i mundtlig dansk og mundtlig engelsk med et gennemsnit i år på 8.0, mens de laveste gennemsnit er i de skriftlige udtræksprøver i geografi og fysik/kemi, hvor karaktergennemsnittene var henholdsvis 5,7 og 5,9.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ