Hovedstyrelsesvalg 2019
0   7

Nyt hovedstyrelsesmedlem på vej for pensionisterne

Hovedstyrelsesmedlem i Lærerforeningen for fraktion 4 Birgit Bruun stiller ikke op til årets valg. Til gengæld melder Jørn Kokkendorff, formand for Århus Lærerforenings Seniorklub, sit kandidatur. Alle pensionerede medlemmer kan stille op til posten.

Pensionisterne og efterlønnerne i Danmarks Lærerforening skal have nyt hovedstyrelsesmedlem. Når der ultimo 2019 skal vælges ny hovedstyrelse for den næste fireårige periode, har Birgit Bruun, nuværende hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4 nemlig meddelt, at hun ikke genopstiller på grund af helbredet.

Og da den ene af pladserne i Lærerforeningens hovedstyrelse skal  besættes og vælges af medlemmer af fraktion 4, er det nødvendigt med en ny kandidat. Jørn Kokkendorff, formand for Århus Lærerforenings Seniorklub og en af de nuværende 10 kongresdelegere for fraktion 4, er klar til at tage stafetten videre efter Birgit Bruun.

HOVEDSTYRELSESVALG 2019

Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening består af formand, næstformand og 19 valgte medlemmer. Desuden er formanden for Skolelederforeningen og forpersonen for Lærerstuderendes Landskreds medlemmer.
På kongressen til oktober vælges formand og næstformand. Her har hovedstyrelsesmedlem plus de 10 kongresdelerede for fraktion 4 stemmeret.
Ultimo 2019 er der valg af de 19 medlemmer til hovedstyrelsen. De aktive lærere, børnehaveklasseledere mv. vælger de 18 via valggruppe I. Pensionisterne i fraktion 4 er valggruppe II og vælger 1 hovedstyrelsesmedlem. 
Alle vælges for perioden 1. januar 2020 til 31. december 2023."Når Birgit ikke genopstiller, vil jeg gerne stille mig til rådighed. På fraktion 4's sidste årsmøde satte vi gang i et arbejde om en pensionistpolitik i Lærerforeningen - noget jeg har været meget involveret i. Birgit har taget vores ideer med videre til hovedstyrelsen, men arbejdet er ikke færdigt, og det arbejde vil jeg gerne føre til ende, så vi forhåbentlig ender med at få en politik for pensionisterne i DLF", siger Jørn Kokkendorff til folkeskolen.dk/lærersenior.

Artiklen fortsætter under banneret

37 års erfaring som lærer

Derudover mener han også, at han har masser af erfaring at bidrage med i hovedstyrelsen.

"Jeg har været lærer i 37 år og aktiv i fagforeningen i 25 år - både som tillidsrepræsentant, kongresdelegeret, medlem af kredsstyrelsen og kredskasserer i Aarhus. Så jeg har masser at byde ind med", siger den 68-årige Jørn Kokkendorff, der stoppede som lærer i juli 2014 efter 35 år på Vorrevangskolen i Aarhus.

Som hovedstyrelsesmedlem for pensionister og efterlønnere i DLF deltager man på lige fod med alle andre hovedstyrelsesmedlemmer, har taleret i alle sager og stemmeret til alt - bortset fra spørgsmål om overenskomst.

Gerne en fem-årig læreruddannelse

"Som hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4 har jeg selvfølgelig en særlig rolle i forhold til pensionisterne, men jeg har tænkt mig at byde ind, hvor jeg kan. Selvom jeg er pensionist, har jeg også klare holdninger til for eksempel længden af læreruddannelsen".

"Jeg mener, at en fem-årig læreruddannelse er en rigtig god ide. Bare der er masser af praktik, må det gerne være en kandidatuddannelse fra universitet, så uddannelsen kan få en højere status. Ligesom det er tilfældet i Finland", mener Jørn Kokkendorff.

Helbredet skal ikke udfordres

Birgit Bruun stopper efter én periode som hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4, og hun ville gerne have fortsat, hvis helbredet havde tilladt det.

"Jeg har virkelig nydt arbejdet som hovedstyrelsesmedlem, men jeg fylder 75 år til jul, og selvom jeg ikke er alvorligt syg, så har jeg nogle problemer med, at jeg bliver hurtigt træt og udmattet, og jeg vil ikke udfordre mit helbred", fortæller Birgit Bruun.

Hun ser tilbage på snart fire år i hovedstyrelsen, hvor hun blandt andet har fået lavet en kraftig gennemgang af hele fraktion 4's opbygning, fået flyttet fraktion 4's årsmøde, arbejdet for ændring af den nuværende kontingentfritagelse for medlemmer over 75 år og for en pensionistpolitik i DLF. Og lige nu er hun blandt andet i gang med at arbejde for, at fraktion 4 bliver en del af afdelingen Faglige Seniorer i FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation.

"Jeg er rigtig glad for, at Jørn stiller op til posten som hovedstyrelsesmedlem, fordi han er inde i organiseringen, inde i fraktion 4 og så har han været meget aktiv i arbejdet for en pensionistpolitik, så han er klædt på til at overtage", siger Birgit Bruun.

Kampvalg og mobilisering af pensionister

Alle medlemmer af fraktion 4 kan stille op til posten som hovedstyrelsesmedlem, og af demokratiske grunde håber Birgit Bruun, at flere melder sig på banen.

"Det ville være godt med et kampvalg - i stedet for et fredsvalg, men det er nok utopi, for der plejer ikke at være så mange, der har lyst til at bruge tiden på det", siger hun.

Jørn Kokkendorff er også klar på et kampvalg, men han har det fint med et fredsvalg. Hvis han bliver valgt, stopper han som formand for Århus Lærerforenings Seniorklub.

"Som min kone siger; jeg skal passe på ikke at blive stresset. Så bliver jeg valgt til hovedstyrelsen, vil jeg hellige mig arbejdet som hovedstyrelsesmedlem".

Bliver han valgt, vil han forsøge at arbejde med at få flere pensionistmedlemmer engageret i fagforeningens arbejde.
"Vi pensionister tæller mere end 20 procent af de samlede medlemmer af lærerforeningen, og jeg vil gerne have engageret og mobiliseret pensionisterne noget mere. Hvordan ved jeg dog ikke helt endnu", siger Jørn Kokkendorff.

 Sidste frist for opstilling 

Har man lyst til at stille op som hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4, skal man have fat i en 1. suppleant, en 2. suppleant samt mindst 20 og højst 50 stillere. De pågældende stillere må kun være stillere for én kandidat.

Valget udskrives officielt i Folkeskolen senest den 20. oktober, og samtidig med udskrivning af valget kan interesserede officielt melde sig som kandidater.

Seneste frist for at opstille som kandidat er den 15. november. Ved mere end en kandidat til posten som fraktion 4's hovedstyrelsesmedlem afholdes der elektronisk urafstemning blandt medlemmerne af fraktion 4. Ved kun en kandidat bliver der fredsvalg - altså intet valg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
565 andre er allerede tilmeldt