Hovedstyrelsesvalg 2019
0   5

Pensionist i hovedstyrelsen: Det kunne være dejligt med kampvalg

Pensionistmedlemmerne af DLF skal vælge en repræsentant til de næste fire års hovedstyrelse, og alle medlemmer af fraktion 4 kan stille op. Nuværende hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4 Birgit Bruun håber på kampvalg.

2019 er lig med hovedstyrelsesvalg i Danmarks Lærerforening, og hovedstyrelsesvalget er også for pensionister og efterlønnere. For hvor de aktive medlemmer vælger 18 medlemmer, skal medlemmerne af fraktion 4 vælge deres helt eget hovedstyrelsesmedlem. 
Har man lyst til at stille op som kandidat, er det også en mulighed. For samtlige medlemmer af fraktion 4 kan stille op til posten. Det skal ske senest den 15. november.

Nuværende hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4 Birgit Bruun håber, at dette hovedstyrelsesvalg bliver et kampvalg.

"Der er normalt ikke kampvalg om posten som hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4, for mange pensionister ønsker ikke at binde sig alt for meget, men jeg vil virkelig opfordre andre med lyst på opgaven til at stille op. For det kunne være dejligt med et kampvalg - i stedet for fredsvalg", mener Birgit Bruun.

Artiklen fortsætter under banneret


Vagthund for pensionisterne

Hun har endnu ikke selv besluttet, om hun genopstiller til posten, hvor hun har siddet i den seneste periode på fire år. Før det var Birgit Bruun kongresdelegeret for fraktion 4 i otte år.

Som hovedstyrelsesmedlem for pensionister og efterlønnere i DLF deltager man på lige fod med alle andre hovedstyrelsesmedlemmer og har stemmeret til alt - bortset fra spørgsmål om overenskomst.

"Som pensionistmedlem i hovedstyrelsen er man lidt ude i en linedans. For selvom man er fuldgyldigt medlem, skal man ikke træde de aktive medlemmer over tæerne. Så man deltager dér, hvor det giver mening, er en slags vagthund for de pensionerede medlemmer og byder selvfølgelig ind med ting i forhold til fraktion 4", fortæller Birgit Bruun.

Selv har Birgit Bruun - efter indstilling fra fraktion 4's årsmøde - blandt andet arbejdet for ændring af den nuværende kontingentfritagelse for medlemmer, der er fyldt 75 år. Et ændringsforslag hovedstyrelsen netop har besluttet at stille på DLF's kongres til oktober.

"Samtidig er man også informant over for fraktion 4's kongresdelegerede og årsmødedeltagere. Så efter hvert hovedstyrelsesmøde sender jeg noter ud til de 10 kongresdelegerede og 44 årsmødedeltagere", forklarer Birgit Bruun.

HOVEDSTYRELSESVALG 2019

Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening består af formand, næstformand og 19 valgte medlemmer. Desuden er formanden for Skolelederforeningen og forpersonen for Lærerstuderendes Landskreds medlemmer. 
På kongressen til oktober vælges formand og næstformand. Her har hovedstyrelsesmedlem plus de 10 kongresdelerede for fraktion 4 stemmeret.
Ultimo 2019 er der valg af de 19 medlemmer til hovedstyrelsen. De aktive lærere, børnehaveklasseledere mv. vælger de 18 via valggruppe I. Pensionisterne i fraktion 4 er valggruppe II og vælger 1 hovedstyrelsesmedlem.  
Alle vælges for perioden 2020-2023Som hovedstyrelsesmedlem deltager man i 11 årlige hovedstyrelsesmøder, der hver løber over to dage. Yderligere skal man påregne et udvalgsmøde om måneden samt forberedelse til møderne. Birgit Bruun sidder som medlem af Arbejdsmiljø- og Organisationsudvalget.

Derudover deltager man som hovedstyrelsesmedlem i diverse andre møder, konferencer og er kursusleder på de fire seniorkurser samt delegationsleder på Nordisk Pensionisttræf. 

Hvad kræver det

Det kommende hovedstyrelsesvalg gælder for den næste fireårige periode - fra den 1. januar 2020 til den 31. december 2023.

Har man lyst til at stille op som hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4, skal man have fat i en 1.-suppleant, en 2.-suppleant samt mindst 20 og højst 50 stillere. De pågældende stillere må kun være stillere for én kandidat.

Valget udskrives officielt i Folkeskolen senest den 20. oktober, og samtidig med udskrivning af valget kan interesserede officielt melde sig som kandidater.

Ved man allerede nu, at man gerne vil opstille til hovedstyrelsen, kan man få en blog på folkeskolen.dk/lærersenior. Man skal blot henvende sig til lærersenior@folkeskolen.dk

Sidste frist for opstilling

Seneste frist for at opstille som kandidat er den 15. november. Ved mere end en kandidat til posten som fraktion 4's hovedstyrelsesmedlem afholdes der elektronisk urafstemning blandt medlemmerne af fraktion 4. Ved kun en kandidat bliver der fredsvalg - altså intet valg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
597 andre er allerede tilmeldt