Skoler
0   11

Elevboom: Nu stiger antallet af folkeskoler

Der bliver stadig nedlagt og slået folkeskoler sammen, men samlet set opvejes det af, at afdelinger igen bliver selvstændige.

Efter den helt store udrensning i 2011 og 2012 er nedgangen i antallet af folkeskoler fladet ud, og indimellem får kurven en lille krusning opad. Antallet steg således med én i sommeren 2014, holdt sig status quo året efter for derefter at få endnu et lille nøk opad med tre skoler efter sommerferien 2016.

Siden er antallet af skoler faldet med 15, men nu vender kurven igen, hvilket ikke mindst skyldes, at Lolland Kommune fra dette skoleår har delt to sammenbragte storskoler op i otte selvstændige enheder. Planen lød ellers på syv skoler, men i juni besluttede byrådet, at også de to skoler i Nakskov skulle være selvstændige, så kommunen nu kun har én matrikelskole tilbage, nemlig i Maribo.

Artiklen fortsætter under banneret

SKOLEÆNDRINGER 2019

Her forsvinder skoler:

Herning og Norddjurs Kommuner nedlægger hver en skole. Derudover slår Herning to skoler sammen til én, mens Norddjurs fusionerer otte skoler til tre matrikelskoler. På samme vis slår Roskilde fire skoler sammen parvis.

Her åbner skoler:

Halsnæs Kommune deler en matrikelskole op i to. Det samme gør Odsherred og Haderslev med hver to skoler, mens to skoler på Lolland bliver til otte. København åbner en ny folkeskole.

Ifølge Undervisningsministeriets officielle tal opgjort per 1. oktober 2018 har Danmark 1.082 folkeskoler. Tallet omfatter både skoler på én adresse og skoler fordelt på flere matrikler, idet opgørelsen dækker over skoler opgjort som juridiske enheder med én samlet ledelse og eget skoledistrikt. Efter sommerferien er to skoler nedlagt og 14 skoler slået sammen til seks skoler, viser Folkeskolens årlige undersøgelse af ændringer af skolelandskabet. Det giver et minus på i alt ti skoler.

Det opvejes af, at kommunerne Halsnæs, Odsherred, Haderslev og altså Lolland har delt tidligere sammenlagte skoler op i selvstændige enheder. Det giver et plus på 11 skoler.

Hertil kommer, at Københavns Kommune åbner en ny skole til 840 elever på Sluseholmen i Sydhavnen. Skolen skal vokse op nedefra og har i dette skoleår kun elever i børnehaveklasse. Formelt set kan en skole med under tre årgange og under 100 elever ikke være selvstændig. Derfor knyttes skolen i de første år administrativt til Tove Ditlevsens Skole. Men da den om få år bliver herre i eget hus, tillader vi os at tælle den med på plussiden.

Dermed er Danmark blevet to skoler rigere.

Kilde: Undervisningsministeriet. Tallene er opgjort per 1. oktober det pågældende år og omfatter både skoler med én adresse og skoler fordelt på flere matrikler. Uanset antallet af afdelinger er de sidste kun talt med én gang. August 2019 åbner Sluseholmen Skole.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ