Skoler
1   18

De skaber en ny skole

Hvornår får man lige chancen for at være med til at skabe en skole fra bunden?« siger børnehaveklasseleder Bettina Greve.

I år har hun - måske endnu mere end hendes små elever - glædet sig til skolestart. 12. august tog hun imod den allerførste klasse på en ny skole i København, Ny Skole på Sluseholmen.

Og det er en speciel skolestart. Skolen er ikke bygget endnu og åbner med kun en 0. klasse. De kommende år vokser skolen med flere spor, i takt med at den nye bydel ved Københavns sydhavn vokser, og der kommer flere skolebørn i området.

I 0. klasse er der fokus på at lære gennem bevægelse og leg. »Når man som os har fået lov til at være med til at definere skolens visioner og undervisningstilgang, kan man tage al den gode undervisning med sig og lade alle de dårlige vaner blive tilbage«, siger Bettina Greve.

Hun og to pædagoger har været ansat siden juni, mens skolens daglige leder, Corinna Hansen, har brugt fire måneder på at gøre skolen klar til åbning. »Der har været brug for, at jeg har lavet alt fra legegrupper til visioner om, hvordan skolens grønne profil skal udmøntes i hverdagen«, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under banneret

De første fem skoleår bliver eleverne undervist i pavilloner og i en villa uden for byen, indtil skolebyggeriet står klar.

»Jeg har sagt til forældrene, at jeg ikke kan garantere noget, i forhold til hvor vi driver skole - for eksempel om pavillonen bliver klar til den aftalte dato. Det vigtigste er, hvordan vi driver skole. Det er de voksne, der er rundt om børnene, der skaber den gode skole«, siger Corinna Hansen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
796 andre er allerede tilmeldt