Hovedstyrelsesvalg 2019
1   17

Lærer fra Viborg klar til Lærerforeningens hovedstyrelse

Jacob Svejstrup opfatter sig selv som en ganske almindelig lærer, der arbejder ude i virkeligheden, hvor han er tillidsrepræsentant på Bøgeskovskolen i Bjerringbro. Han stiller op til valget til Lærerforeningens hovedstyrelse, når der er valg sidst på året, med en følelse af optimisme.

Hvorfor stiller du op?

"Jeg synes, jeg med min baggrund har noget at byde ind med, og jeg vil gerne være til at bidrage til det, der skal ske i DLF den kommende tid - jeg ser nogle tegn på, at der skal ske noget nyt i form af Ny start-samarbejdet med KL og foreningens projekt Gearet til fremtiden, samtidig med, at jeg gerne vil være med til at bevare de gode værdier i DLF. Og så er det vigtigt for mig, at virkeligheden ude på skolerne har en plads i hovedstyrelsen". 

Artiklen fortsætter under banneret

Opfatter du dig som repræsentant for en bestemt gruppe/et bestemt lokalområde/et særligt hovedsynspunkt?

"Nej, jeg føler, jeg repræsenterer de almindelige lærere, der knokler derude i dagligdagen. Men jeg er hjemmehørende i Viborg, og jeg har opbakning i Viborg Lærerkreds, så jeg føler også jeg repræsenterer Skiveegnen, som ligner os meget, og som vi samarbejder med".

Jacob Svejstrup, 50, er lærer og tillidsrepræsentant på Bøgeskovskolen og medlem af kredsstyrelsen i Viborg Lærerkreds.

Facebook: facebook.com/jacob.svejstrup.7

 Danmarks Lærerforening skal vælge ny hovedstyrelse for 2020-24 sidst på året i år. Man kan stille op som kandidat frem til den 15. november. Folkeskolen.dk interviewer alle de opstillede kandidater og tilbyder dem en blog på folkeskolen.dk/hovedstyrelsesvalg 

Hvad er det vigtigste budskab fra dig, når det gælder spørgsmålet om lærernes arbejdstid?

"At vi skal have en central arbejdstidsaftale, så der gælder samme regler, uanset om man er lærer i Vordingborg eller Viborg. Så kan det godt ske, at man ikke får alt hvad man ønsker fra starten, og der må lægges noget på lokalt, men fundamentet skal man altså kunne finde ud af centralt".

Men der er jo to parter i en overenskomstforhandling - så hvad hvis det ikke kan lade sig gøre?

"Så må vi fortsætte kampen, og jeg er også klar til at være lidt skarpere, hvis det kommer dertil. Vi skal kæmpe hårdere for det, end vi gjorde sidst", lyder det fra Jacob Svejstrup.

Ønsker du en fem-årig læreruddannelse?

"Ja, hvis betyder, at de lærere, vi får ud, er bedre rustede til at klare lærerlivet. Men det skal være med længerevarende praktikforløb, og så synes jeg, der bør indføres lønnet praktik - det tror jeg vil gøre det til en mere attraktiv uddannelse".

Er folkeskolen blevet talt for meget ned, og skal DLF gøre noget for at tale folkeskolen mere op?

"DLF gør faktisk meget for at tale folkeskolen op: Men det er jo lidt et dilemma, for selvfølgelig skal vi ikke tale den ned, men vi er nødt til at påpege de ting, der ikke giver mening, og det skal vi blive ved med. Dem, der i virkeligheden taler skolen ned, er dem der beskærer budgetterne og fyrer lærere. Det giver dårlig omtale! Den gode historie ville være, at der bliver investeret i folkeskolen".

Men Jacob Svejstrup er optimist:

"Selvom det kan synes hårdt, så tror jeg, vi er på vej mod noget bedre. Det er ved at gå op for andre end lærerne, at der er behov for investeringer", siger han, netop som han og alle andre lærere har fået et brev i en positiv ånd fra den nytilrådte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen