Undervisningsministeren
13   45

Brev til alle lærere: Ministeren vil genvinde tilliden

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil kæmpe for at genvinde den tabte tillid fra lærerne efter overenskomstkonflikten i 2013. Det skriver hun i et brev til folkeskolens ansatte i dag.

Tilliden fra mange folkeskoleansatte til landets politikere led et gedigent knæk under lærerkonflikten i april 2013.

Selvom konflikten ligger mere end seks år tilbage, optager det stadig den nye undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, der i dag har sendt et brev til alle folkeskolens ansatte.

Artiklen fortsætter under banneret

Ministeren på området lægger vægt på forholdet mellem parterne. Et forhold, der ifølge Rosenkrantz-Theil blev forringet af det "uskønne" forløb, hun betegner lærerkonflikten som.

"Jeg har også som socialdemokratisk undervisningsminister et håb om at kunne genopbygge den tillid, der led et knæk, sidst Socialdemokratiet havde regeringsmagten. Forløbet var uskønt, og det kommer ikke til at gentage sig", skriver hun i brevet og lægger yderligere vægt på at ændringen skal ske gennem handling - og ikke ord.

 

Præstationskulturen

En anden af ministerens prioriteringer er at komme præstationskulturen til livs. Hun vil modkæmpe den voksende andel af unge med psykiske vanskeligheder, og her spiller indretningen af skolen en vigtig rolle:

"Der er simpelthen for mange, der føler sig pressede af præstationskulturen og/eller har vanskelige forhold på hjemmefronten. Det er en alvorlig sag, og der er ikke kun én forklaring eller løsning", skriver hun i brevet.

Samtidig erkender hun, at skolens indretning har haft en afgørende betydning for kulturændringen.

"Men vi kan høre og se på børnene, at en del af presset kommer fra den måde vi har indrettet skolen på. Derfor skal vi se på, om test og præstationskultur kan komme til at fylde mindre i uddannelsessystemet." 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ