Fysik/kemi
0   13

Hurtig atomfysik på små film – som eksamenshjælp

Videnskanylen hedder en række små film, der netop er offentliggjort på Youtube. Hannibal skal til fysik/kemi-eksamen og ved alt for lidt, men så hjælper onkel John med viden om atomer og det periodiske system. En Fysiker, en kemiker og en illustrator står bag.

Filmene blev offentliggjort i går midt i eksamenstiden, og de har været undervejs i et par år. De små animerede film er produceret af Søren Storm, der er fysiker og kemiker, har undervist og skrevet bøger om naturvidenskab, Robin Engelhardt der er formidler og didaktiker og uddannet cand. scient. i kemi fra Niels Bohr Instituttet og Boris Boll-Johansen, der er illustrator og uddannet fra Det kgl. Danske Kunstakademis billedkunstskoler.

"Vi har arbejdet på projektet i nogle år. Det var svært at finde en god ide til enkelt at vise noget så svært som atomfysik. Jeg havde selv glemt for meget, så vi har fået konsulenthjælp af flere - blandt andre Martin Sillasen og Morten Misfeldt", fortæller Robin Engelhardt, der har arbejdet som videnskabsjournalist på Ingeniøren og dagbladet Information.

"Vi ville gerne have, at det blev direkte og råt med en rammehistorie. Det blev så Hannibal, der skal til eksamen og onkel John, der hjælper ham, mens de skriver og viser hinanden tingene i et online skriveprogram undervejs i deres samtale. Boris Boll-Johansen har et godt skævt hoved og sjove tilgange, så da vi først havde rammen og figurerne, så kørte det".

De tre bagmænd har forskellige indgange til projektet og fortæller, at det viste sig at være en stor styrke i arbejdet. Flere af dem har tidligere udarbejdet undervisningsmateriale.  

Artiklen fortsætter under banneret

9 korte film

Han fortæller, at ham der lægger stemme til drengen Hannibal faktisk skulle til eksamen i fysik/kemi lige efter, at han havde indtalt filmene, så han fik glæde af noget fra filmene.

Der er ni film om blandt andet ædelgasser, bindinger, atomets opbygning og radioaktiv stråling.

Projektet er støttet med udlodningsmidler fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, som det hed i 2016.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.649 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt