S og SF fremlagde i dag deres modspil til regeringens tilbagetrækningsreform. Partierne vil investere to milliarder i folkeskolen.

S og SF vil have flere internationale folkeskoler

Socialdemokraterne og SF vil oprette flere internationale folkeskoler som del af en ny talentstrategi. Det fremgår af den nye økonomiske plan, som partierne fremlagde i dag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Talentstrategien skal være med til at skabe vækst, ved at Danmark kan fastholde og tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Her foreslår partierne, at der skal være et tilstrækkeligt antal skolepladser til de udenlandske medarbejderes børn.

Ifølge partierne er det ofte et ønske fra udenlandske medarbejdere, at deres børn kan få et tilbud om at gå i en international skole.

"I dag er der ganske få internationale skoler i Danmark, og det er vanskeligt for udlændinge at få plads til deres børn på skolerne. Socialdemokraterne og SF vil understøtte oprettelsen af flere internationale skoler ved at sikre mere fleksibel lovgivning, så skolerne kan oprettes i kommunalt regi, men samtidig bevare sin særlige form," skriver Socialdemokraterne og SF i deres fælles udspil.

Vil oprette to 'europaskoler'

Som udgangspunkt skal internationale skoler etableres med samme økonomiske ramme som almindelige folkeskoler og indebærer derfor ikke brugerbetaling. Skolerne er et alternativ for udlændinge i forhold til at anvende den almindelige folkeskole.

Konkret vil de ansøge EU om lov til at oprette to 'Europaskoler'. En i København og en i Vestdanmark.

Europaskolen er et europæisk skoletilbud fra indskoling til og med gymnasium. Skolerne vil betyde flere stærke internationale skolepladser til både udenlandske og danske børn.

To milliarder mere til folkeskolen

S og SF foreslår stadigvæk at investere to milliarder i folkeskolen, ved det som partierne kalder "fra banker til børn".

"Vi beder finanssektoren bidrage mere til den fælles velfærd. Øgede skatteindtægter herfra skal finansiere en omfattende reform af folkeskolen", skriver de i udspillet.

Det vil gøre det muligt at have to lærere i de små klasser i dansk og matematik, et loft på 24 elever i klasserne og flere helhedsskoler, mener oppositionspartierne.