Der bliver kampvalg til næstformandsposten i Lærerforeningen, men formand Anders Bondo har i dag meddelt, at han vil fortsætte sit parløb med Dorte Lange (tv).

Skuffet næstformandskandidat: Overlad valget til kongressen

Det var en skuffet kandidat til næstformandsposten Morten Refskov, der i dag hørte lærerformand Anders Bondo meddele, at han kun er klar til at fortsætte på formandsposten, hvis det kan blive sammen med den nuværende næstformand Dorte Lange.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg respekterer, at formanden har behov for at melde tydeligt ud, at han har sat pris på foreningens næstformand og gerne ser, at det samarbejde fortsætter. Det er helt rimeligt og forståeligt. Men jeg må være ærlig og sige - som jeg også sagde på hovedstyrelsesmødet - at jeg er skuffet og frustreret over, at formanden så bombastisk tager stilling til et valg, som altovervejende burde være et anliggende for kongressen. Ellers kunne det jo bare foregå som en konstituering i hovedstyrelsen", siger Morten Refskov til folkeskolen.dk.

Anders Bondo stiller op til endnu en periode som lærerformand 

Morten Refskov er formand for Ballerup Lærerforening og har siddet i Lærerforeningens hovedstyrelse siden januar 2016. I marts meddelte han, at han stiller op til kampvalg om næstformandsposten mod Dorte Lange, når formand og næstformand er på valg på kongressen til oktober.

Efter Anders Bondos udmelding i dag konstaterer han, at han grundlæggende ser anderledes på en formands rolle og stillingtagen i forbindelse med et valg:

"I min verden skal en siddende DLF-formand have det udgangspunkt, at vedkommende er åben over for ethvert samarbejde - naturligvis med mulighed for at udtrykke en præference", siger han og mener også, at han selv har vist stor vilje til at tage ansvar. 

Vil samarbejdet 

"Jeg har den opfattelse, at jeg i indeværende hovedstyrelsesperiode har vist en vilje til at tage ansvar og byde kvalificeret, konstruktivt og engageret ind i alle sammenhænge, og det er jeg da heldigvis blevet bekræftet i af gode kolleger. Ellers havde jeg heller aldrig stillet mig til rådighed. Måtte jeg opnå valg til næstformandsposten, vil jeg gå til det tætte samarbejde med formanden på samme måde - med et ønske om at sparre, udfordre og kvalificere formandens handlinger og beslutninger, men med stor forståelse for, at en formand har brug for opbakning og opmuntring". 

"Mit kandidatur er motiveret af et dybt ønske om at medvirke mere direkte til at skabe forbedringer for medlemmerne og skolen, og jeg vil altid sætte foreningens ve og vel over personspørgsmål. Så jeg kan garantere, at jeg ikke har det mindste ønske om at skabe splittelse, men altid vil have sagen for øje", siger Morten Refskov og ser frem til, at kandidaterne skal præsentere deres valggrundlag for hovedstyrelsen om en måned, og hovedstyrelsen dernæst skal give sin stillingtagen til kandidaternes opstilling.  

Kampvalg om posten som næstformand i DLF

Powered by Labrador CMS