Næstformandsvalg (DLF)
18   85

Kampvalg om posten som næstformand i DLF

Formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov har i dag meldt ud, at han udfordrer Dorte Lange, når der er valg til posten som næstformand i DLF til efteråret. Dorte Lange har meddelt, at hun genopstiller.

DLF's formand og næstformand bliver valgt på Lærerforeningens kongres den den 1. oktober-3. oktober og sidder på posten i fire år. Hovedstyrelsen bliver valgt ved urafstemning blandt medlemmerne i slutningen af året. 

Morten Refskov, 36, har i dag meddelt hovedstyrelsen, at han stiller op til næstformandsposten. Han har været formand for Ballerup Lærerforening siden 2012 og siddet i DLF's hovedstyrelse siden 2016.

Artiklen fortsætter under banneret

"Mit kandidatur skal ikke opfattes om et ønske om en grundlæggende anderledes politisk linje. Det er et ønske om at gøre en indflydelsesrig fagforening endnu mere indflydelsesrig. Jeg har en opfattelse af, at jeg har noget kvalificeret at bidrage med, men også, at jeg har en alder og en erfaring, hvor jeg fortsat har meget at lære. Jeg opstiller, fordi jeg har et ønske om at komme tættere på beslutningerne. Komme tættere på handlingerne og strategierne, end jeg er som almindelig hovedstyrelsesmedlem".

Hvorfor stiller du ikke op som formandskandidat?

"Det gør jeg ikke, fordi jeg mener, at der på én og samme tid er brug for nytænkning og stabilitet. Jeg vil gerne afsøge min opbakning og finde ud af, om jeg er dygtig nok, og om jeg kan det, som jeg forestiller mig, jeg kan. Derfor synes jeg, at næstformandsposten er interessant".

"Jeg mener, at der er et potentiale for at styrke vores forening på alle niveauer. Lige nu er vi i gang med at se på, om vi er gearet til fremtiden. Opnår jeg valg, vil jeg bestræbe mig på at agere pulserende kraftværk og synlig, politisk forbindelse mellem foreningens led og på den måde virke for et stærkere engagement og for en tættere sammenhæng i politik- og strategiudviklingen - ud fra en forståelse af, at både det centrale og lokale led spiller en vigtig rolle i en samlet strategi. Jeg tror, at jeg med flid og nytænkning kan være med til at gøre os bedre gearet til fremtiden".

"Men i og med at der ikke er de store politiske forskelle, så bliver det jo mere et personspørgsmål. Hvem tror man bedst kan levere? Og hvem er bedst til at styrke relationerne og opbygge alliancer hele vejen rundt og på den måde skabe nogle resultater for medlemmerne".

Dorte Lange genopstiller

Dorte Lange er 57 år. Hun blev valgt ind i hovedstyrelsen i 2008 og blevformand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg. I 2011 blev hun valgt som næstformand i DLF i kampvalg mod formand for Lærerkreds Nord Lars Busk. Og hun er klar til en periode mere.

"Jeg genopstiller", siger Dorte Lange. "Jeg siger det nu, fordi Morten siger det. Så skylder jeg at sige, at kongressen får noget at vælge mellem. Ellers havde jeg nok ventet - men jeg har altså gjort op med mig selv, at jeg gerne vil fortsætte".

Også selvom om der kommer en anden formand?

"Det vil jeg bestemt tro, men det kommer selvfølgelig an på, hvem det er. Umiddelbart er det jo på baggrund af den erfaring, jeg har haft i formandskabet med Anders, og hvor Anders også siger, at hans arbejde i høj grad har været båret af vores samarbejde. Jeg håber og tror da på, at Anders stiller op igen".

Hvorfor genopstiller du?

"Jeg synes, at jeg har en masse erfaring og har mange flere ideer og lyst til at fortsætte med at udvikle strategien på baggrund af de debatter, vi har med kredsene. Og så også på grund af den situation, vi står vi. Vi har nogle nye muligheder med den nye samarbejdslinje med KL, men hvordan skal vi agere i det? Dér mener jeg virkelig, jeg kan bidrage… Det kan jeg, fordi jeg trækker på min erfaring fra før 2013 og igennem alt det, vi gik igennem dengang, og med hvordan leder man bedst sådan en fantastisk forening som Danmarks Lærerforening. Det synes jeg faktisk, vi har gjort godt, Anders og jeg i fællesskab - og det har været rigtig svære situationer, vi har været i. Jeg vil gerne blive ved med at være Anders' vigtigste sparringspartner", siger hun og fremhæver også det internationale arbejde, som hun står for, og som det er vigtigt for Danmarks Lærerforening at været engageret i".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ