Man får nu en fejl 404-meddelelse, hvis man forsøger at gå ind på ministeriets hjemmeside om læringsmålstyret undervisning

Nu er læringsmålstyret undervisning slettet fra uvm.dk

Seks år efter folkeskolereformen er den omdiskuterede læringsmålstyrede undervisning nu væk fra lovgivningen, fra læreruddannelsen, fra EMU'en og fra ministeriets hjemmeside. Og KL har lovet, at også læringsplatformene senest til sommer afspejler, at flere tusinde mål ikke længere er bindende.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skolerne arbejder i dag i høj grad ud fra læringsmål. Forenklede Fælles Mål sætter tydeligt elevernes læringsudbytte i centrum. Det skal understøtte skolernes arbejde med læringsmål".

Sådan kunne man indtil for nylig læse på Undervisningsministeriets hjemmeside, hvor der var en underside med overskriften 'Læringsmålstyret undervisning'.

Hvis man klikker sig ind på den siden nu, får man imidlertid en meddelelse om, at siden ikke længere eksisterer. Ministeriet oplyser, at den er fjernet "som led i opfølgningen på lovændringen i 2017 om lempelsen af bindingerne i Fælles Mål".

Mens siden eksisterede, kunne man læse, at "international forskning viser, at arbejdet med synlige mål, evaluering og feedback har stor betydning for elevernes læring".

Desuden var der på siden et interview med professor Jens Rasmussen om erfaringerne i andre lande med læringssmålstyret undervisning.

Ministeriet: Vi har opfundet 'læringsmålstyret undervisning' 

I 2017 blev forligskredsen omkring folkeskolereformen enige om at gøre flere tusinde mål i nye Fælles Mål, der blev vedtaget som led i reformen, frivillige i stedet for bindende. I 2013 omtalte Undervisningsministeriet de nye Fælles Mål som "rygraden i den nye reform".

Undervisningsminister Merete Riisager har efterfølgende meldt ud, at hun forventer, at designet af de læringsplatforme, alle kommunerne har skulle tage i brug, kommer til at afspejde lovændringen. Og KL meldte i juni 2018 ud, at det arbejde ville være afsluttet inden for et år.

KL: Vi justerer læringsplatformene inden for et år

I sidste uge blev det desuden af et politisk flertal besluttet at skrive læringsmålstyret undervisning ud af læreruddannelsen. Det blev skrevet ind i bekendtgørelsen for uddannelsen som følge af den del af reformen, der drejede sig om læreruddannelsen.

Politisk aftale: Nye lærere skal ikke længere lære læringsmålsstyring

Læs mere

Læringsmålstyret undervisnings-siden på uvm.dk i'wayback machine'

Arkiveret udgave af Emu-siden 'Kom godt i gang medarbejdet med læringsmål'