Anders Bondo Christensen
0   56

En stædig sønderjyde fejret

Anders Bondos store, varme hjerte og så hans stædighed - eller vedholdenhed, som er det ord, han selv foretrækker - var gennemgående, da taler efter taler afløste hinanden ved Anders Bondos 60 års fødselsdagsreception i Lærerforeningen i dag.

"Du er jo en velintegreret sønderjyde. Min far er også sønderjyde og bor i Sønderjylland, og du minder mig faktisk om min farmor", lød det fra borgmester Thomas Gyldal Petersen, der holdt tale for Anders Bondo på vegne af KL. "Sej kvinde, og så var hun det stædigste menneske, jeg havde kendt, før jeg mødte dig!"

Thomas Gyldal fremhævede også Anders Bondos mod, modet til ikke at give op ved sidste års overenskomstforhandlinger, men kæmpe og kæmpe for at give folkeskolen og samarbejdet mellem KL og lærerne om den en ny chance, selvom det bestemt ikke bliver let.

Artiklen fortsætter under banneret

Næstformand i Lærerforeningen Dorte Lange understregede, at hun godt ved, at historien ikke skabes af enkeltpersoner, og det ikke var Christian den Fjerde, der byggede Rundetårn:

"Men jeg er er 100 procent sikker på. at vi ikke havde stået dér, hvor vi står i dag som forening, hvis det ikke var for dig, Anders", sagde hun og fremhævede også Anders Bondos ekstremt gode hukommelse - Anders er ikke bitter, han har bare en god hukommelse, som Michael Ziegler har sagt det.

Hjemmelavet æblejuice til ministeren

Undervisningsminister Merete Riisager vurderede i sin tale, at hun og Anders Bondo objektivt set nok står ret langt fra hinanden politisk. Men deres samarbejde i den tid, hun har været minister, har været godt og konstruktivt. Måske fordi han kom rigtig godt fra start ved at invitere hende på boller og hjemmelavet æblejuice:

"Du vidste ikke, at det er den direkte vej til mit hjerte, men det er også typisk dig - du er autentisk, og du går all in", sagde hun og takkede ham for hans kamp for skolen og lærerne.

Også tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen var blandt de mange, mange, der havde bedt om en plads på det lille podie i restaurant Co-Ma i Lærerforeningens stueetage på Vandkunsten i København.

Han fortalte om deres samtaler om vigtigheden af den danske model", og så fremhævede han som flere andre Anders Bondos hjerte, som banker for de svageste. Og ikke mindst fortalte han om det samarbejde, de to nu har indgået om Bedre trivsel for folkeskolens elever:

"Alle dem, der får 4 og 7, dem der er flest af - de ganske almindelige folkeskoleelever, de er under pres", sagde Poul Nyrup og kaldte Lærerforeningen "opsamlingsstedet for konkurrencestatens svigt".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ