Debat Overenskomst
0   10

Arbejdsretten gav DLF/LC fuldstændig medhold

For det første er det faktuelt forkert, som Allan Laursen skriver, at SL-DEA-overenskomsten »fortsat dækker alt personale, der arbejder med børnene«. »(…) Arbejdsretten finder ikke grundlag for at fastslå, at lærernes undervisningsarbejde på Sputnik er omfattet af den overenskomst, som Socialpædagogernes Landsforbund har indgået med Dansk Erhverv Arbejdsgiver«. Arbejdsrettens dom er her meget klar: SL-overenskomsten dækker ikke undervisningen på Sputnik.

For det andet: Den ydelse, kommunerne køber hos Sputnik, er hovedsageligt undervisning i henhold til folkeskoleloven. Undervisningsministeriet har slået fast, at undervisningen ved dagbehandlingstilbud skal omfatte folkeskolens fulde fagrække, og at undervisningen skal have samme omfang som i den øvrige folkeskole. Den tilsynsførende fra Københavns Kommune sagde under Arbejdsretssagen, at kravene til den undervisning, som eleverne på Sputnik skal modtage, er fuldstændig de samme, som der stilles i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

For det tredje: Hvis løn- og pensionsniveau er bedre end i den kommunale folkeskole, som Allan Laursen påstår, er der intet farligt i at indgå overenskomst med LC. Jeg har dog eksempler fra ansatte ved Sputnik, hvor man gentagne gange ansætter tidsbegrænset, eller hvor man først opnår pensionsindbetaling efter flere måneders ansættelse. Men det er nok bare enkelte »smuttere«?

I øvrigt kunne jeg ikke drømme om at »nedgøre« medarbejderne. Jeg har mødt en del af dem. De virker enormt engagerede i deres arbejde. Jeg vil kraftigt opfordre til en ordentlig dialog i stedet for at fremføre grove og usande påstande. Desuden har jeg også her fortalt, at en overenskomst fremmer den gode arbejdsplads. Det er ikke nogen modsætning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.439 andre er allerede tilmeldt