Debat

Arbejdsretten gav DLF/LC fuldstændig medhold

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allan Laursen: Sputnik har overenskomst

For det første er det faktuelt forkert, som Allan Laursen skriver, at SL-DEA-overenskomsten »fortsat dækker alt personale, der arbejder med børnene«. »(…) Arbejdsretten finder ikke grundlag for at fastslå, at lærernes undervisningsarbejde på Sputnik er omfattet af den overenskomst, som Socialpædagogernes Landsforbund har indgået med Dansk Erhverv Arbejdsgiver«. Arbejdsrettens dom er her meget klar: SL-overenskomsten dækker ikke undervisningen på Sputnik.

For det andet: Den ydelse, kommunerne køber hos Sputnik, er hovedsageligt undervisning i henhold til folkeskoleloven. Undervisningsministeriet har slået fast, at undervisningen ved dagbehandlingstilbud skal omfatte folkeskolens fulde fagrække, og at undervisningen skal have samme omfang som i den øvrige folkeskole. Den tilsynsførende fra Københavns Kommune sagde under Arbejdsretssagen, at kravene til den undervisning, som eleverne på Sputnik skal modtage, er fuldstændig de samme, som der stilles i folkeskolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For det tredje: Hvis løn- og pensionsniveau er bedre end i den kommunale folkeskole, som Allan Laursen påstår, er der intet farligt i at indgå overenskomst med LC. Jeg har dog eksempler fra ansatte ved Sputnik, hvor man gentagne gange ansætter tidsbegrænset, eller hvor man først opnår pensionsindbetaling efter flere måneders ansættelse. Men det er nok bare enkelte »smuttere«?

I øvrigt kunne jeg ikke drømme om at »nedgøre« medarbejderne. Jeg har mødt en del af dem. De virker enormt engagerede i deres arbejde. Jeg vil kraftigt opfordre til en ordentlig dialog i stedet for at fremføre grove og usande påstande. Desuden har jeg også her fortalt, at en overenskomst fremmer den gode arbejdsplads. Det er ikke nogen modsætning.

Powered by Labrador CMS