Klima
0   9

Elever fra Køge i nødvendig klimastrejke

”Vores generation bliver nødt til at gøre noget mod fortidens og nutidens klimaproblemer. Det er os og vores børn, der skal vokse op med problemerne”. Sagen er helt klar for 9. årgang på Asgård Skole i Køge, og derfor klimastrejker de i dag.

"Vi har talt om, at Greta Thunberg er en kæmpe inspirationskilde, og vi tænkte, at vi er nødt til at gøre noget. Derfor har vi arrangeret klimastrejke og demonstration i dag her i Køge. Der er bred opbakning, men det er ærgerligt, at skolen som sådan ikke må være med", mener Mathias og Mathilde fra 9.b på Asgård Skole.

Artiklen fortsætter under banneret

De deltog for nyligt i en demonstration i Roskilde, men syntes at der var for få, der var mødt op. Det må vi kunne gøre bedre, tænkte de og gik i gang.

Rundt på Asgård Skole har der den seneste uge hængt mange hjemmelavede plakater med opfordring til at klimastrejke fredag.

Massiv klimastrejke i Danmark og verden 

  • I dag strejker skoleelever i cirka 105 lande og mere end 1600 byer for for klimaet
  • Målet er at få politikere til at begrænse udledningen af CO2
  • Klimastrejken finder sted i hele Danmark og samler elever og studerende i alle aldre
  • Det er den svenske skoleelev Greta Thunberg, der er inspiration til strejken
  • Strejken organiseres af elever og den klimaktivistiske organisation FridaysForFuture

"Vi har lært rigtig meget af at arrangere det. Sådan en demonstration skal jo anmeldes til politiet, og det vidste vi ikke. Men det har vi gjort nu", siger Mathilde.

"Mange har været i gang med arbejdet. Nogle har lavet bannere til i dag, andre kommer med kage og kaffe. Jeg har en del politiske venner, og de har været med til at sprede budskabet", fortæller Mathias.

Det handler om at have en stemme

De to elever fortæller, at de har prøvet at promovere aktiviteterne på forhånd. De har talt med politikere, med Danske Skoleelever, med DR og med Radio Køge.

"Det er jo samfundsfag det her, så skolen kunne godt være med, synes vi. Det handler om demokrati og at have en stemme", siger Mathilde.

Mathias forklarer, at de for nyligt har set en film om gun-control i USA og så lagde de mærke til, at man næsten ikke kunne se det kæmpestore Hollywood-skilt på grund af forurening.

"Det var en øjenåbner. Og det er jo os og vores børn, der skal vokse op med alle problemerne. Derfor må det være vores generation, der skal gøre noget ved alle fortidens og nutidens klimaproblemer. Det er meget vigtigt", siger eleverne.

I kristendom har de også diskuteret emnet, fordi de talte om budhisme.

"Du skal forestille dig, at du kommer tilbage hertil i en ny skikkelse, når du er død. Forestil dig, at der måske så ikke længere er fisk i vandet, fordi de alle er døde. Eller at der slet intet grønt er. Vi bliver nødt til at gøre noget", siger Mathias.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.458 andre er allerede tilmeldt